Atmosférická adventura Arise: A Simple Story vás přinutí přemýšlet o životě
zdroj: tisková zpráva

Atmosférická adventura Arise: A Simple Story vás přinutí přemýšlet o životě

25. 9. 2019 10:57 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Je to lehce paradoxní název: Jednoduchý příběh. Arise: A Simple Story pojednává o životě obyčejného člověka, který prožil vzestupy a pády jako každý jiný. Na život můžeme nahlížet jako na velmi jednoduchý příběh uhánějící kupředu do jednoho konečného bodu, ale zároveň jde v podstatě o tu vůbec nejsložitější věc, s níž se potýká každý jedinec chodící po této planetě. Arise: A Simple Story vám pomůže zhodnotit váš vlastní příběh.

Nečekal jsem, že mě hned po ráno zastihne tak tíživá atmosféra. Vždyť celý trailer oznamující adventuru Arise: A Simple Story se nese vesměs v radostném duchu. Ale je to taková ta smutná radost, znáte to? Během pár minut se stanete svědky pohřbu postaršího pána, který následně „ožije“, aby mohl zrekapitulovat svůj život.

Prostředí kolem vás, jeho tvary a barevné odstíny vám napoví, o jakou vzpomínku z mužova života jde. Šťastnou? Smutnou? Stejně jako ve skutečnosti ani tady nebudete vědět, co na vás čeká za dalším rohem, co vám otočí život vzhůru nohama.

Arise: A Simple Story nemá vyprávět příběh herní postavy. Spíš se bude snažit vyvolat ve vás otázky o svém vlastním životě. Jste hrdí na to, co jste dosud dokázali? Až se za 30 let ohlédnete zpět a rozpomenete se na toto období života, nebudete se za sebe stydět? Každý jsme nějaký a na každého tedy může tento procítěný zážitek zapůsobit jinak. Třeba se po zahrání hry rozhodnete něco změnit.

Beze změny by tato hra vlastně nikdy nevznikla. Pro tři vývojáře z Barcelony je to úplně první herní projekt. Avšak pracují pospolu už 20 let, z čehož 13 ve vlastní úspěšné reklamní firmě, která jim slušně vydělávala a přinášela i ocenění.

Ale víte co? Nebavilo je to. Podívali se na to, co posledních 20 let dělali a zjistili, že je to nenaplňuje. A tak se rozhodli svůj příběh předat dál skrz Arise: A Simple Story formou, ve které se dokáže zhlédnout každý člověk. Zajímavá aktivita na prosinec, co říkáte? Ale jen na PlayStationu 4.

Nejnovější články