Autor série Five Nights at Freddy’s jednou ranou oznámil i zrušil šestý díl
zdroj: tisková zpráva

Autor série Five Nights at Freddy’s jednou ranou oznámil i zrušil šestý díl

4. 7. 2017 14:13 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Vývoj nejnovějšího, už šestého dílu hororové série Five Nights at Freddy’s, v níž vás straší oživlé hračky, byl zastaven. Tahle informace by ve fandech strašidelných zážitků musela vyvolat hořké zklamání, kdyby tedy věděli, že se vůbec nějaký šestý díl vyvíjí. Autor Scott Cawthon ovšem obě informace – jak oznámení chystané hry, tak její zrušení – sdílel v jediné zprávě na Steamu.

Důvod pro tohle rozhodnutí je prý jednoduchý – přílišný (a oprávněný) tlak na to, aby každá nová hra byla lepší než ta předchozí, už byl na Scotta trochu moc. Práce ho jednoduše přestala bavit, takže si raději dá od své hitové značky pauzu a bude se věnovat menším projektům. Jako příklad uvádí leteckou minihru Foxy Fighters známou z Five Nights at Freddy’s World, nebo možná simulátor pizzerie (druhý nápad berte s nadsázkou).

Cawthonovo rozhodnutí samozřejmě neznamená, že s Five Nights at Freddy’s je definitivní amen. Fanoušci se snad dočkají nějaké předělávky pro VR, a rozhodně nelze ani vyloučit, že tenhle vysoce produktivní autor svou herní sérii v budoucnu oživí zbrusu novým dílem. Navíc už tady ani zdaleka nejde jenom o hry. Vyjít by měla už třetí kniha, a pak je tu samozřejmě ještě film v rukou hororových specialistů Blumhouse.

Poslední hra v sérii, Five Nights at Freddy’s: Sister Location, se právě nachází v padesátiprocentní slevě na Steamu. Hráči sérií nepolíbení si ji tak mohou pořídit s vědomím toho, že se jedná o prozatím definitivní zážitek schovávání se před monstrózními figurkami. Na stránce hry si také můžete přečíst celé Scottovo sdělení včetně doplňkové části, v níž odmítá fanouškovské teorie o trollingu a skrytých významech. Ale neudělal by opravdový troll přesně to samé?

Nejnovější články