Avantgardní stealth adventura Tangiers žije!
zdroj: tisková zpráva

Avantgardní stealth adventura Tangiers žije!

17. 1. 2017 19:23 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Stealthová adventura Tangiers, inspirovaná prvky avantgardy a sérií Thief, Aleše kdysi velice zaujala. „Zní to potenciálně zajímavě, výjimečně a zároveň prazvláštně,“ napsal v květnu 2014 s tím, že hra by měla vyjít ještě ten samý rok. Jenže projekt se bohužel ocitl ve vývojovém limbu, z něhož jej až teď probudil hlavní vývojář Alex Harvey. V updatu na Kickstarteru mluvil o osobních problémech, které mu znemožnily, aby se hře plně věnoval, a aby jeho práce za něco stála. Zároveň ale dodal, že vývoj v žádném případě nekončí, a svá slova doprovodil krátkým videem.

Harvey se v nejbližší době hodlá věnovat shánění dodatečných fondů a práci na umělé inteligenci, která je klíčovou součástí celého zážitku. V Tangiers totiž hrajete za tvora z jiného světa, který na Zemi musí najít ostatní vetřelce, a odstranit je. K pohybu otevřeným světem pochopitelně využívá plížení, ale v jeho arzenálu se nacházejí i další úžasné schopnosti. Může například pouhým slovem přetvořit realitu, takže jakmile se nějakou průpovídku naučí, dodá mu to nové schopnosti.

zdroj: Archiv

První fáze restartu by prý měla zabrat 4-5 týdnů, načež se chce autor plně soustředit na to, aby přispěvatelům co nejdříve dodal funkční demo. Celé oznámení je příjemným překvapením, protože jakmile u některého projektu zcela ustane komunikace, vždycky jde o velmi špatné znamení. Ale Tangiers žije! A lépe je zjevně, i Harveymu, což je koneckonců to nejdůležitější. Snad se Aleš, kickstarteroví přispěvatelé a všichni fanoušci zvláštních, neortodoxních počítačových her jednoho dne dočkají plné verze.

Nejnovější články