B.J. Blazkowicz bude v Quake Champions drtit nepřátele dvěma zbraněmi najednou
zdroj: tisková zpráva

B.J. Blazkowicz bude v Quake Champions drtit nepřátele dvěma zbraněmi najednou

16. 6. 2017 13:40 | Novinky | autor: Adam Homola |

Multiplayerová střílečka Quake Champions nesměla na tiskové konferenci Bethesdy chybět a vlastně tam i trochu překvapila. Hratelných hrdinů je ve stávající uzavřené betaverzi jen hrstka, a tak bylo oznámení dalšího přírůstku nevyhnutelné. Jen málokdo ale čekal, že novým adeptem na rocket jumpy bude B.J. Blazkowicz, hlavní hrdina dlouholeté série Wolfenstein.

Za Blazkowicze si mohou držitelé klíčů do uzavřené betaverze zahrát už teď, a ještě letos ho uvidíme také na jeho domácí půdě, v singleplayerové střílečce Wolfenstein II: The New Colossus. Blazkowicz bude ostatním hrdinům v Quake Champions solidně zatápět především díky aktivní schopnosti Dual Wield.

Z Wolfensteina dobře známé používání dvou zbraní zároveň nebude chybět ani v Quakeovi a jistě si dokážete představit, jakou paseku to na bojišti udělá. Dva základní kulomety budou ve dvojím podání způsobovat nemalý damage, dvě dvouhlavňové brokovnice budou vysloveně brutální a zasypávat nepřátele dvěma raketomety najednou bude lahoda.

Do uzavřená betaverze přibyly také tři nové mapy v čele s Lockbox, kde už nepůjde jen o pouhé střílení nepřátel, ale budete moct využívat i různé aktivní prvky na mapě, jak ukazuje přiložený trailer. Další dvě nové mapy jsou pak určené pouze pro mód Duel.

zdroj: Archiv

Vývojáři rovněž rozšířili zbraňový arzenál o Tribolt a přidali několik menších vylepšení: mód Spectator, Custom Games, upravili mód Sacrifice, vylepšili matchmaking a pro nováčky přidali tutoriály ve formě videí.

Quake Champions datum vydání pořád ještě nemá, ale až hra vyjde, bude free to play. Všem hráčům nabídne zadarmo všechny mapy, módy i zbraně, ale platit se bude za hrdiny. K dispozici totiž budete mít jen základního Rangera a zbytek bijců už tvůrci zamknou pouze pro platící. K mání bude ale také Champions Pack, kdy se za jednorázový nákup dostanete ke všem hrdinům a nebudete si je muset kupovat po jednom.

zdroj: Archiv

Vydělávat se bude i na několika typech Loot Boxů, podobně jako v Overwatch. Proti němu vyrazí Quake Champions s podstatně temnější, ale na skillu mnohem více založené hratelnosti. Ze stejného koláče si pak bude chtít ukousnout ještě Cliff Bleszinski a jeho střílečka LawBreakers, která vyjde už v srpnu.

Nejnovější články