Baldur’s Gate III oznámena hororovým trailerem, bude mít i multiplayer
zdroj: tisková zpráva

Baldur’s Gate III oznámena hororovým trailerem, bude mít i multiplayer

6. 6. 2019 18:35 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

A je to tady, milí dobrodruhové a dobrodružky. Plnohodnotné odhalení toho, co nám leaky prozradily už před nějakou dobou. Z popela povstává další legendární značka ve formě Baldur’s Gate III, jak jsme se dozvěděli ze streamu věnovaného Google Stadia. Ano, Baldur vyjde kromě PC i na novou streamovací platformu Googlu. Ale co je důležitější: máme tady trailer. Vévodí mu chapadlovitá hrozba.

Víte co? Rovnou se na video podívejte sami, nebudu vám nic spoilovat.

zdroj: Archiv

Tak co, máte to? Chudák žoldák Ohnivé pěsti to tedy pěkně schytal a obří horda létajících illithidů sice vypadá impozantně, ale pro lidskou populaci Mečového pobřeží to rozhodně nevěstí nic dobrého. Ovšem od toho tu přece je parta dobrodruhů, aby všechno zlo mocnými kopanci do zadku potřela. Že ano, Boo?

Za hrou stojí zkušené studio Larian, které naposledy vyprodukovalo naprosto úžasné RPG Divinity: Original Sin 2, jednu z nejlepších her, co jsem kdy hrál, takže moje oblíbená značka snad ani nemůže být v lepších rukou. Zvlášť když tvůrci úzce spolupracují přímo s týmem Dungeons & Dragons ve Wizards of the Coast.

Mimochodem, pro znalce: hra prý bude používat „současné“ mechaniky a kouzla. Já se bohužel v momentálních sadách D&D nevyznám, ale v některém z příštích podcastů určitě vyslechneme našeho místního experta Jirku. Nebo ho přinutím, ať k tomu nám všem sepíše nějaký pěkný souhrnný článek.

Pokud vás zajímá, jak hru popisuje marketingové oddělení, vězte, že „Baldur’s Gate III posune hranice žánru RPG a nabídne bohatý příběh s nebývalou hráčskou svobodou, důležitými volbami, unikátními společníky a pamětihodným bojovým systémem. Je to největší produkce v historii studia Larian a bude hratelná buď s přáteli, nebo jako singleplayerové dobrodružství.“

Tím bychom měli potvrzeno to, co bych tak nějak čekal: nativní podporu kooperace. Společně se koneckonců hrály už i staré Baldury, případně další kultovní RPG typu Neverwinter Nights, tak by bylo zvláštní, kdyby to v roce 2020 nešlo. A konkrétně v Original Sin 2 fungoval mulťák naprosto fantasticky, takže se určitě není čeho bát.

Ten rok 2020 je zatím bohužel sprostý odhad, protože konkrétní datum zatím ještě vůbec neznáme, ale to bych už po Larianu a Wizards asi chtěl moc. Zatím stačí vědět, že se kdesi něco kutí a že to pravděpodobně bude opravdu velké. Faerun čeká, přátelé!

Nejnovější články