Battle royale na Divokém západě? Ano, ale pouze s lukem a nožem
zdroj: tisková zpráva

Battle royale na Divokém západě? Ano, ale pouze s lukem a nožem

27. 11. 2018 17:18 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

O tom, že dneska musí mít battle royale mód každá hra s multiplayerem, jsme donedávna mluvili ještě v žertu, ale móda je móda. Šuškanda o vyvražďovací aréně plné kovbojů proběhla už v minulosti a nejnovější únik informací vyšťouraných z herních souborů jí jen dále nahrává, ta v Red Dead Redemption Online bude ale mít poněkud specifická pravidla.

První hráči, respektive majitelé ultimátní edice, se do bety můžou vrhnout už dneska, pro všechny hráče se otevře ve čtvrtek. Detaily můžete vyčíst ve včerejším Patrikově článku, který také shrnuje ostatní známé informace o Red Dead Redemption Online.

Ještě před jejím spuštěním se ovšem na Twitteru  objevil dokument se seznamem aktivit, který zveřejnil uživatel illogical Mods a kromě závodů a dalších kratochvílí obsahuje také onen battle royale mód. Pod názvem Make It Count se schovává klasický model scvrkávající se oblasti, ze které může vítězně vyjít jen jeden z 32 hráčů.

Rockstar přesto přišel s něčím speciálním, čím tenhle už poněkud ohraný koncept ozvláštnit. Odebere vám totiž zbraně. Nemusíte se na ostatní kovboje hned vrhat ze zálohy ani brousit levý hák, u vchodu odevzdáte pouze ty palné. Na plantáži v Saint Denis a v Tall Trees vám zůstane luk, ve Stillwater Creek a v osadě Strawberry se musíte spolehnout na vrhací nože.

Dá se tedy předpokládat, že se oproti klasickým battle royale hrám budete muset mnohem více plížit. Obě tiché zbraně dokážou být smrtící, pokud s nimi umíte přesně mířit a vyčkat na ten správný okamžik, zároveň ale na dokonalou likvidaci budete mít většinou jen jeden pokus, než protivník vezme do zaječích. Na druhou stranu, s tradičním koltem u pasu by vám na vyvraždění poloviny arény stačil jeden dead eye, where’s the fun in that?

Kromě arén narazíte na nějaké to lovení hlav pro postavu jménem Horley, kdy budete muset pomstít smrt nešťastného manžela anebo přechytračit bandity. Přimotáte se do oblastí dobře známých z prvního dílu, jako je Tumbleweed a Armadillo. Horley vás také představí zloději koní Clayi Daviesovi, u nějž si zřejmě budete moct nakoupit ne úplně legálně získané oře a klisny. Na nich můžete závodit, ale taky se omylem přimotat do jedné z mnoha přestřelek.

Rockstar dnešní spuštění označil jako betu, protože Red Dead Redemption Online není hotové. Může se tedy stát, že se některé věci změní – například počet hráčů v Make It Count by se postupně mohl zvýšit. Na svůj první patch koneckonců stále čeká i singleplayer, který vyšel už před měsícem.

Nejnovější články