Battle royale s po zuby ozbrojenými auty? Notmycar zkouší inovovat populární žánr
zdroj: tisková zpráva

Battle royale s po zuby ozbrojenými auty? Notmycar zkouší inovovat populární žánr

10. 4. 2019 17:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Battle royale sem, battle royale tam. Už se to zajídá, ale pak se z nicoty objeví Apex Legends a svět má zase novou senzaci. V nejpopulárnějším žánru planety je stále prostor pro novinky, čehož je důkazem i notmycar (skutečně se to píše takhle). Na lidi tu ale nenarazíte. Konflikt mezi sebou vedou automobily.

„Nejrychlejší auta jsou ta z půjčovny.“ Hláška Jeremyho Clarksona z Top Gearu/Grand Touru mi okamžitě vyskočila z paměti při přečtení podivného názvu hry notmycar. Jeremyho „logika“, kdy se s auty, která nejsou vaše, nebojíte jezdit ostře, je zde dotažena ještě o kousek dál. S auty, která nejsou vaše, se nejlíp bojuje.

Notmycar je ve své podstatě úplně klasická battle royale. V předběžném přístupu umožňuje zápasy 40 hráčů na rozlehlé mapě (později 75 až 100 hráčů na více mapách), na kterou se snesete z letadla. Tedy i s auty vyskakujete ve vámi zvolenou chvíli a následně se pomocí křídel nasměrujete do libovolné oblasti pod vámi.

zdroj: Archiv

Po dopadu začnete okamžitě objíždět například hangáry letiště a hledat loot. Své vozidlo můžete vybavit dvěma zbraněmi, které se namontují na střechu a mezi nimiž můžete volně přepínat, i když výměna rotačního kulometu za granátomet chvíli trvá.

Kromě zbraní vylepšujete své vozidlo dalšími doplňky, dáváte mu pancíř, opravujete ho, vylepšujete motor, nahazujete štít, zapínáte neviditelnost, používáte nitro a tak dále. Jde zkrátka o opravdu velmi povědomou battle royale s tím rozdílem, že jste pro ostatní slyšet, ať to chcete, nebo ne.

Hra je a bude free-to-play, takže je prošpikovaná mikrotransakcemi, které vám rychleji zpřístupní nová vozidla a další prvky hry. Na Steamu má poměrně odrazující hodnocení, ale osobně ji doporučuji vyzkoušet, protože by vám mohla sednout.

Sice nejde o žádnou krasavici, ale graficky za většinou svých konkurentů nezaostává. Ani jízdní model není špatný. Arkádově přesný. Tvůrci navíc naslouchají komunitě a pracují na opravách největších problémů, takže by jednoho dne mohlo jít o zábavný titul. A do té doby, jak se říká: „Za zkoušku nic nedáš“.

Nejnovější články