Battlefield 3 to s bojovými stroji myslí smrtelně vážně!
zdroj: tisková zpráva

Battlefield 3 to s bojovými stroji myslí smrtelně vážně!

1. 9. 2011 18:43 | Novinky | autor: Jan Vitík |

Tak už víme, že si v novém Battlefieldu nezastřílíme po civilistech. Ty normální z nás to mrzet nemusí, protože jiné zábavy bude stejně dostatek. Jedním ze zajímavých lákadel jistě budou všechny možné válečné stroje, které se ve hře objeví. Vývojáři jich slibují 20, rozděleny by měly být do 12 tříd a je jen na vkusu hráče, který typ si zvolí. Někdo preferuje brutální sílu tanků, které jsou schopny i v plné rychlosti rozmetat soupeřovy pozice. Pokud však raději k věcem přistupujete z nadhledu, užijete si v kokpitu jednoho z letadel. Konkrétně nabídne Battlefield 3 obrněné transportéry, bojová vozidla pěchoty, hlavní bitevní tanky, vrtulníky Scout, bitevní vrtulníky, bojové stíhačky a bitevní tryskáče, jak uvádí další, do češtiny přeložený, Battleblog.

Tyto stoje je posléze možné přizpůsobovat oblíbeném stylu boje. Slíbeno je celkem 80 specializovaných odemykatelných vylepšení. Každý stroj je vybaven třemi sloty, s čehož jedna pozice slouží pro sekundární zbraň, druhá pro technickou vychytávku a třetí pro vylepšení. Vaše volba následně do jisté míry určuje i to, jakých úkolů se budete moci zhostit.

Zásadní vliv na průběh bitvy bude mít také způsob, jakým je vyřešeno poškození strojů a jejich následná obnova. Pokud se jedná o lehčí poškození, dojde po určitém čase mimo dosah nepřátelské střelby k automatické obnově. To dává možnost přemýšlivým a ostražitým řidičům udržet svůj stoj déle v provozuschopném stavu. Pokud však poškození překročí určitou hranici, je již potřeba rychlá ruční oprava, jinak může dojít k výbuchu. Zbraně však i u poškozeného vozidla zůstávají funkční, takže úplně bezbranným cílem se nestáváte.

„Při našem každodenním testování hry je velice často vidět na bitevním poli vyřazený tank, který se ženisté snaží opravit, zatímco jeho posádka je stále u funkčního hlavního děla a pomocných kulometů a snaží se udržet nepřátelské síly v šachu. Pokud se oprava podaří, může se tank vrátit do boje plně funkční a s celou posádkou, která jen těsně unikla katastrofě,“ upřesňuje vedoucí designér bojových strojů Patrik „Posh“ O’Shaughnessy. Jaký stroj hodláte v BF3 osedlat vy, až hra letos 26. října vyjde?

Nejnovější články