Battlefield V rozšíří nový pěchotní mód i český samopal
zdroj: tisková zpráva

Battlefield V rozšíří nový pěchotní mód i český samopal

15. 1. 2019 15:50 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Série Battlefield je známá především svými masivními bitvami mnoha hráčů na velkém prostoru a ani nejnovější Battlefield V se téhle tradice nikterak neštítí. Kromě klasického Conquestu pro 64 hráčů zavedl i nový, příběhovější mód Grand Operations, kde se taktéž řežou celé zástupy krvelačných Němců a Britů. Nový update ovšem přináší daleko komornější zážitek.

2. kapitola updatů jménem Lightning Strikes s sebou přináší režim Squad Conquest pro 16 hráčů ve dvou týmech. Ti se utkávají na zmenšených verzích map Arras, Hamada a Rotterdam – v prvních dvou mají pěšáci z každého týmu přístup k jednomu tanku, v tom posledním je tank dostupný, pouze pokud váš soupeř ovládá všechny tři vlajky.

A o vlajky tu jde především. Na malém prostoru a v nízkém počtu lidí musíte zapojit své taktické šedé buňky, abyste obsadili a udrželi klíčová místa, čímž soupeři postupně vymažete všechny respawnovací žetony (v tom vám samozřejmě pomůžou i přesně mířené kulky).

Konkrétní rozpis toho, co na každé ze tří map v režimu Squad Conquest můžete čekat, si přečtěte zde. Já ještě dodám jednu poměrně zásadní informaci: mód bude dostupný prozatím jen od 17. do 30. ledna. Předpokládám, že pokud se komunitě zalíbí, jeho návratu v budoucnosti nebude nic bránit.

2. kapitola kromě Squad Conquestu chystá i další vylepšení. Chystá se nová Grand Operation, připravuje se i návrat oblíbeného režimu Rush. Pak je tu ještě trojice nových zbraní, konkrétně český samopal ZK-383 pro Medika, francouzská prototypní poloautomatická puška Modele 1944 pro Assaulta a taktéž francouzský kulomet Hotchkiss M1922, který byl s úspěchem využíván od Řecka až po Čínu.

Tvůrci si pohráli i s mechanikami umírání. Vylepšený killcam by vám měl přesně ukázat, kdo vás odkud zastřelil, a během hraní by mělo být snazší poznat, z jakého směru létají kulky. Navíc byla opravena chyba, kvůli které se indikátor zásahu zobrazoval se zpožděním.

Stejně jako v případě Battlefieldu 1, který jsme loni nominovali do naší bestofkové kategorie Hry, která chytla druhý dech, můžete u nejnovějšího dílu očekávat neustálou podporu ze strany vývojářů. V mojí recenzi se dozvíte, že Battlefield V má některé těžko přehlédnutelné chyby především v singleplayeru, ale i tak je to pořád výborná akční zábava.

Nejnovější články