Battlefield V se přesouvá na Krétu s operací Mercury
zdroj: tisková zpráva

Battlefield V se přesouvá na Krétu s operací Mercury

29. 5. 2019 16:25 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Dnes nebude řeč o battle royale módu Firestorm. Ten už je několik měsíců v plném proudu, a i když i jemu by se určitě hodila nová mapa, zítřejší update myslí na klasičtější módy v čele s Conquestem. Battlefield V se podívá do úplně nové, prosluněné krajiny – do Řecka.

Mapa Mercury vás přenese na ostrov Kréta, a to jak na jeho pobřeží, tak i do vnitrozemí. Název mapy pochází ze stejnojmenné operace, která představovala německou invazi na středomořský ostrov v roce 1941. Historie se ve hře podepíše na nevyváženosti soupeřících stran.

Němci na Krétu zaútočili ze vzduchu a dominují tak v bitvách obloze. Bránící se Britové zase disponovali pozemními jednotkami, především tanky a protivzdušnou obranou. Neznamená to, že by každé straně úplně chyběl jeden z prostředků, ale spojenci tentokrát budou mít víc vozidel, Němci zase letadel.

zdroj: Archiv

Ale k vertikálním soubojům dojde i mezi pěchotními jednotkami. Zatímco u pláží bojujete jen pár metrů nad mořem, směrem do vnitrozemí se půda rychle zvedá. K zajímavým střetům jistě dojde v zátoce s kontrolním bodem, která je obehnaná útesy. Ty sice brání útokům na pláž z velké dálky, ale zase dávají výškovou výhodu obráncům. Podobně ve vnitrozemí na vás čekají kopce se satelity a vysílací věží, odkud máte dobrý přehled o dění pod vámi.

Tvůrci se při tvorbě mapy inspirovali v mapách z předešlých dílů. Znalci série Battlefield by si prý měli všimnout podobnosti s Guadalcanalem z Battlefieldu 1942, Altai Range z Battlefieldu 4 a Monte Grappa z Battlefieldu 1. Nová mapa bude v Battlefieldu V dostupná již zítra.

Nejnovější články