Bethesda brzy vydá patche adresující mnoho nedostatků Falloutu 76
zdroj: tisková zpráva

Bethesda brzy vydá patche adresující mnoho nedostatků Falloutu 76

28. 11. 2018 14:21 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

V případě Falloutu 76 se ukázalo, že se fanoušci od jeho oznámení obávali právoplatně, od nás si hra odnesla na AAA titul ostudnou trojku. Pokus o multiplayer se nevydařil, a to jak z hlediska herního, tak obecné nedodělanosti hry, která je i na poměry Bethesdy nevídaná. Jak se dalo čekat, tvůrci budou postupně záplatovat bugy a měnit herní systémy na základě reakcí hráčů. Další update očekávejte 4. prosince.

Fallout 76 příští týden čeká minimálně pět zásadních změn. Tou nejdůležitější je navýšení kapacity pro váš loot z 400 na 600. Sama Bethesda přiznává, že to není o moc, ale slibují další navýšení, jakmile se ukáže, že to nové nerozbije balanc hry. Zároveň byla opravena chyba s lootem padajícím z bossů. Hráči nyní obdrží 2–3 předměty v závislosti na obtížnosti nepřítele.

Další úprava se týká zbraně Cryolator. Podle toho, kolik zásahů z ní schytáte, se postupně stanete podchlazenými, zmrzlými a zmraženými. Trvání snížené rychlosti v důsledku těchto efektů je navíc zkráceno ze dvou hodin na 30 vteřin, což zní jako rozumnější nápad.

Patch dále opravuje chybu, kdy jste se po smrti ve stavu přetížení mohli objevit pouze ve Vaultu 76. Nyní tak můžete učinit v nejbližším bodě. A konečně, alespoň co se týká nyní zveřejněných informací, už byste se neměli zasekávat v power armoru (i když se prý ještě nepodařilo podchytit všechny případy, kdy k tomu dochází).

zdroj: Archiv

Dá se očekávat, že patch vyřeší i jiné chybky menších i větších rozměrů, což se dozvíme koncem týdne z kompletního výpisu obsahu patche. Druhá záplata dorazí 11. prosince a zaměří se převážně na váš kemp (C.A.M.P. chcete-li).

Zaprvé dostanete možnost použít nástroj buldozéru na malé stromky, kamení a další překážky, čímž by se měla usnadnit stavba vaší základny. Zadruhé se vylepší mechanismus blueprintování vaší základny ve chvíli, kdy se vám má rozbalit na jiném serveru v místě, kde už stojí cizí kemp.

V takovou chvíli máte možnost přijmout tento hořký osud a najít si na mapě jiné místo jako doposud, nebo se na hledání nového domova vykašlat a zvolit jiný server, na kterém je vaše místo volné a základna připravená k použití.

Tento patch dále přidá Push-to-Talk funkci voice chatu na PC, podporu zobrazení 21:9 a možnost změnit Field of View. A konečně se dostane na endgame. Po 50. úrovni vaší postavy dostáváte na výběr mezi novou kartou perku a možností zahýbat body SPECIAL.

Bethesda se na Redditu omlouvá za dosavadní mlčení, kvůli kterému pojali hráči podezření, že se stav Falloutu 76 jen tak nezmění. Ale naštěstí tomu tak není. Tvůrci svůj zbabraný projekt jen tak neopustí a pokusí se ho udělat o něco hratelnějším. O aktuálním dění vás chtějí informovat pravidelněji na svých stránkách v občasníku Inside the Vault. Zmíněné změny jsou jistě vítané, ale chce to mnohem, ale mnohem víc práce. Třeba to jednoho dne za pár let bude vážně dobrá hra.

Nejnovější články