Bethesda pozastavila vývoj karetní hry The Elder Scrolls: Legends
zdroj: tisková zpráva

Bethesda pozastavila vývoj karetní hry The Elder Scrolls: Legends

9. 12. 2019 13:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Karetní hra The Elder Scrolls: Legends se nikdy nevyrovnala popularitě Hearthstonu. Není ani náhodou špatná a je dost lákavá svým světem, ale větší pozornosti se dostalo jejím konkurentům a nízký počet hráčů vedl k nevyhnutelnému. Bethesdě už se zjevně nevyplatí chrlit další a další karetní rozšíření, takže jejich vývoj zastavila.

Neznamená to, že by The Elder Scrolls: Legends ze dne na den úplně skončila. Hra je nadále funkční na všech zařízeních, tedy na počítačích a mobilech. Je v ní k dispozici veškerý dosud vydaný obsah, stále můžete hrát režimy pro jednoho hráče a soupeřit s ostatními online. Jen už se nemůžete těšit na vydávání dalších edic, včetně těch již naplánovaných.

Bethesda od hry nedává ruce pryč úplně. Stále počítejte s měsíčními karetními odměnami, pravidelnými eventy a nutnou údržbou. Ale na rozšířeních teď nikdo nepracuje, což se mimochodem netýká asijského trhu, jelikož tamější verze Legends je jaksi samostatnou entitou a tyto změny se jí nedotknou.

Pokud jste měli v plánu se do hry pustit či vrátit, dobře to zvažte. Po tomto oznámení se dá očekávat další odliv hráčů a je otázkou, jak dlouho The Elder Scrolls: Legends bez nového obsahu vydrží. Třeba se v Bethesdě pustí do kompletního předělání hry a zkusí s ní v budoucnu chytit druhý dech.

TES: Legends není jedinou karetkou, která má problémy. Hearthstone a Magic: The Gathering Arena jsou na tom ještě dobře, ale v uplynulých dnech došlo ke stažení Gwentu z konzolí a kdo ví, jak jsou na tom PC a mobilní verze. Boom karetních her je asi definitivně za námi a pracovat teď na nějaké nové karetce zní tak trochu jako vývojářská sebevražda.

Nejnovější články