Bethesda vydá ultimátní BFG edici Doom 3
zdroj: tisková zpráva

Bethesda vydá ultimátní BFG edici Doom 3

30. 5. 2012 18:00 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Update - Tim Willits z id Software přidal pár komentářů, které najdete uvnitř článku.Pokud...

Update - Tim Willits z id Software přidal pár komentářů, které najdete uvnitř článku.

Pokud jste nostalgici, pokud máte rádi Dooma 3, pokud chcete mít na počítači či konzoli kus herní historie v načančanějším kabátku, tak právě pro vás bude určena BFG edice Doom 3, kterou chce Bethesa vydat v druhé polovině roku na PC, X360 a PS3. Co tedy v tomhle podzimním nostalgickém FPS lekačkovo-hororového nášupu čekat?


Základem samozřejmě bude Doom 3, ovšem v upravené grafice, která by měla odpovídat dnešním standardům. K tomu přijdete Resurrection of Evil add-on, sedm nových levelů v rámci bonusového packu The Lost Mission a první a druhý Doom. Mezi novinkami třeba bude baterka na zbroji, takže už žádné další vtipy o tom, jak si mariňák neumí přilepit izolačkou baterku na pušku. Hra bude navíc upravena pro potřeby 3D a multiplayer zase byl uzpůsoben požadavkům majitelů obou konzolí. Tak co, skočíte zase rovnýma nohama do pekla? Uvnitř článku najdete trailer, který vás třeba navnadí. Nutno říci, že vypadá skvěle.
Tim Willits vysvětluje vznik této edice. „Pokusili jsme se najít možnosti, kde by se hratelnost dala ozvláštnit. Kupříkladu v originálu nebylo dost střeliva. Byl příliš tmavý. Nebyly tu checkpointy. Žádné baterky“. Co se týče nových misí, stanete se členem Bravo teamu, který jste v původní hře měli zachraňovat. Vaším cílem bude pomoci vědcům, aby zavřeli teleportační bránu a zabránili invazi na Zemi. 

Nejdůležitější je ale nenápadná narážka na to, zda přichází Doom 4 a zda je tohle jeho předzvěst. Po dlouhém zadumání na otázku, zda by tohle nebyla skvělá možnost, jak nás na Dooma 4 připravit, pokud by na něm tým pracoval, s úsměvem zkonstatoval. „Kdybychom na Doomovi 4 pracovali, byla by to skvělá možnost“. Takže, jak se zdá... možná se i něco kutí... a nebo ne?

zdroj: Archiv

Nejnovější články