Beyond Good & Evil 2 je opět ve vývoji, jedničku vydá Ubisoft zdarma
zdroj: tisková zpráva

Beyond Good & Evil 2 je opět ve vývoji, jedničku vydá Ubisoft zdarma

6. 10. 2016 18:45 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Někde tam venku, v divoké spleti ulic nejmenovaného velkoměsta, seděl na rozviklané židli bezzubý stařík narozený ještě někdy před rokem 1990. Už celé týdny neviděl živou duši. Všichni ho opustili, a upřímně řečeno je velmi těžké mít jim to za zlé. Nebyli schopní snést jeho neustále monotónní, monotematické monology. Stařík byl totiž posedlý. Posedlý výtečnou akční adventurou Beyond Good & Evil od tvůrců Raymana, která ve své době, před více než deseti lety, udělala pořádnou díru do světa (prodejně tedy moc ne) a fanouškovských srdcí. Jenže za ta léta už všichni přestali věřit, že se někdy dočkají chystaného pokračování, jehož vývoj byl pronásledován spoustou nejistot. Kromě staříka. Stařík věřil. A k velké hanbě všech sýčků i posměváčků… měl pravdu.

Beyond Good & Evil 2 (nebo jakkoli se hra bude jmenovat) je opět ve vývoji! Skutečně na něm pracují skuteční lidé ze studia Ubisoft Montpellier, včetně skutečného původního hlavního designéra Michela Ancela, jak potvrdila i společnost Ubisoft.

Snad se tentokrát podaří vývoj hry dotáhnout do zdárného konce a nezasekne se jako dřív. Všechno záleží na tom, jestli současný hardware dokáže utáhnout ambiciózní plány Michela Ancela – právě příliš monumentální koncept byl důvod, proč hra nevyšla už pro minulou generaci konzolí, jak bylo původně v plánu.

Nehráli jste Beyond Good & Evil a nejste si úplně jistí, kolem čeho se tady dělá takové haló? Zkuste si přečíst naši pradávnou recenzi, která tuhle kultovní klasiku celkem výstižně popisuje. Anebo ještě lépe – zahrajte si ji sami! Ubisoft totiž Beyond Good & Evil od 12. října nabídne zájemcům zdarma v rámci svého programu Ubi30, oslavujícího třicáté narozeniny téhle francouzské společnosti. Přijdete tím o poslední výmluvu, proč si nevychutnat vynikající akční sekvence, skvělý příběh a nezapomenutelný soundtrack.

beyondgood zdroj: tisková zpráva

Jakkoli je příjemné přinášet a přijímat dobré zprávy, zvlášť takové, které nikdo moc nečekal, že by ještě někdy mohly přijít, je zároveň potřeba zachovat si od nejnovějších informací zdravý odstup. Vývoj Beyond Good & Evil 2 se totiž podle Ancela nachází v pre-produkční fázi, čili si na hru nějaký ten rok určitě počkáme. A navíc logicky neznáme jakékoli detaily. Bude hra obsahovat segmenty, které v průběhu let unikly na internet? Probíhá její tvorba pěkně znovu od podlahy? Co se tam vlastně bude dít? Kdo ví. Ale po dnešku se alespoň opět zvýšila šance na to, že se odpovědí někdy dočkáme.   

Nejnovější články