Bioware hodlá předělat a restartovat Anthem
zdroj: tisková zpráva

Bioware hodlá předělat a restartovat Anthem

11. 2. 2020 10:18 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Tak nám ten investigativní novinář z Kotaku skutečně nelhal. Jason Schreier v listopadu loňského roku tvrdil, že se v Bioware rozjela debata o budoucnosti zpackaného projektu Anthem. Spekulovalo se především o tom, že se celá hra předělá do podoby, kterou by si hráči zahráli přeci jen raději. A samotné Bioware to nyní potvrzuje.

Tisková zpráva začíná vysvětlením, že vývoj Anthem byl pro Bioware něčím zcela novým. Dále rekapituluje první rok života multiplayerové střílečky, během kterého Bioware „tvrdě pracovalo na vylepšení stability hry, výkonu a obecné kvalitě a doručilo tři sezóny nového obsahu“.

Studio celou dobu naslouchalo zpětné vazbě hráčů a fanoušků, kteří chtěli lepší pocit z lootu, lepší dlouhodobější progres a lepší endgame. I po výše zmíněných provedených změnách vývojáři došli k závěru, o kterém již informoval Jason Schreier.

V Bioware si uvědomili, že je potřeba pozměnit základní prvky a nejde o něco, co by vyřešil další update či rozšíření: „V následujících měsících se budeme soustředit na dlouhodobý redesign celého zážitku, zejména se zaměříme na předělání základní herní smyčky s jasnými cíli, motivačními výzvami a progresi se smysluplnými odměnami.“

zdroj: Archiv

Létání a souboje, na které tolik stížností nebylo, zůstanou, a s nimi i rozlehlé „science-fantasy“ zasazení. Zpráva pak dodává něco, co nám bylo všem od začátku jasné, ale je hezké vidět, že se to v Bioware nebojí přiznat. Tedy až po roce, ale lepší než nikdy:

„Abychom to udělali správně, uděláme něco, co jsme měli udělat v mnohem větším měřítku už napoprvé – dáme dedikovanému týmu čas na testování a opakování, zaměří se hlavně na gameplay.“ Bioware přiznává, že před vydáním Anthem se na testování pořádně nedostalo a na výsledku to bylo skutečně znát.

Co se současné Anthem týče, nečekejte už žádné další sezóny, na jejichž vývoj jednoduše nebude čas. Hra bude žít pouze událostmi, obměnami nabídky v obchodu a bude se vracet k obsahu předešlých sezón, s čímž se začne v následujících dnech u příležitosti „oslav“ prvního výročí.

Bioware ani nenaznačilo, kdy by revitalizovaná Anthem mohla dorazit, ale dost možná to nevědí ani sami vývojáři. Inu, jen ať si dají na čas. Až jednoho dne dorazí nová verze, tedy za předpokladu, že se to skutečně povede, dáte hře druhou šanci, nebo už vás zajímat nebude?

Nejnovější články