Blíží se vyhlášení České hry roku 2016 - v nové podobě a s řadou překvapení
zdroj: tisková zpráva

Blíží se vyhlášení České hry roku 2016 - v nové podobě a s řadou překvapení

15. 1. 2017 15:44 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Mafia, Arma, Original War, Samorost, Euro Truck Simulator nebo nejnověji Factorio či Chameleon Run. České hry mají ve světě zvuk a dělají naší zemi dobré jméno navzdory tomu, že ani tuzemští hráči sami často netuší, jaké tituly u nás vlastně každoročně vznikají. A protože se na Games.cz a v Levelu snažíme o českých hrách v maximální možné míře informovat, spojili jsme síly s vývojářským sdružením České hry (mimo jiné jde o organizátory Game Developers Session), abychom společně uspořádali vyhlášení nejlepších tuzemských her, které vznikly v roce 2016.

Cílem ankety Česká hra roku 2016 je vylepšit povědomí české veřejnosti o tuzemské herní tvorbě, která je ve světě v mnoha ohledech úspěšnější než například české filmy. Adekvátní pozornosti se jí však navzdory tomu nedostává. I proto se anketa letos dočká několika změn.

Zatímco v předchozích letech se slavnostní vyhlašování ankety odehrávalo v Třeboni v rámci akcí GameDay a AniFilm, letos proběhne vyhlášení v Praze - konkrétně už 10. února 2017 v pražském Divadle Bez zábradlí. Slavnostním večerem, ze kterého později vydáme na Games.cz záznam, vás provedou Lukáš Grygar a Jirka Král. Hlavními hvězdami ale budou čeští vývojáři, který bude divadlo plné. V loňském roce totiž spatřilo světlo světa neuvěřitelných 30 českých her!

Z této třicítky vybere nominované a vítěze devíti kategorií odborná porota, složená z herních vývojářů, členů sdružení České hry a samozřejmě i redaktorů Levelu a Games.cz. Nominace budou oznámeny 27. ledna a jejich seznam zveřejníme na Games.cz.

Pokud se chcete podívat na tituly, ze kterých porota vybírá, podívejte se na oficiální web ankety, kde najdete nejenom přehled českých her za rok 2016, ale i obecné informace o anketě.

Nejnovější články