Blizzard na poslední chvíli zrušil akci k uvedení Overwatche na Switch
zdroj: tisková zpráva

Blizzard na poslední chvíli zrušil akci k uvedení Overwatche na Switch

15. 10. 2019 15:20 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Asi vám neuniklo, co se momentálně okolo Blizzardu děje. V redakci si už nějakou dobu klademe otázku, jak asi bude vypadat letošní BlizzCon, který se neúprosně blíží (už 1. listopadu). Zrušit ho přece nemůžou, ale nechtěl bych být v kůži vývojáře, který tam vystoupí před diváky. Co ale zrušit mohou, jsou menší eventy, jako třeba zítřejší newyorskou launch party Overwatche na Switchi.

Nintendo minulé úterý lákalo na svém Twitteru na zítřejší večer, kdy se měly otevřít brány obchodu Nintenda v centru New Yorku a započít párty na oslavu uvedení Overwatche na Switch. Prvních 150 návštěvníků se zároveň mělo setkat s dabéry hrdinů.

Hra na konzoli vychází právě dnes, tedy její vydání zrušené není, ale kdo se chystal na párty, má jednoduše smůlu. A nemůže za to vinit Nintendo. „Dříve oznámený Overwatch event byl zrušený Blizzardem. Omlouváme se za vzniklé potíže,“ stojí ve zkratce na Twitteru Nintenda.

Snadno si domyslíte, jaký k tomu má Blizzard důvod. Dá se předpokládat, že by se Overwatch dočkal menší pozornosti kvůli vášnivým reakcím na nedávné události spojené s banem hráče podporujícího protesty v Hongkongu (viz všechny naše relevantní články níže).

Po loňském BlizzConu, který se, řekněme, moc nepovedl, jsem doufal, že nám to Blizzard letos vynahradí. Ale i když tam ukáží Diablo 4 a třeba i Overwatch 2, což budou jistě skvělé zprávy, stejně se to asi neobejde bez zapojení aktuální kauzy, která od nich odkloní pozornost.

Nejnovější články