Blizzard oznámil datadisk Reaper of Souls pro Diablo III
zdroj: tisková zpráva

Blizzard oznámil datadisk Reaper of Souls pro Diablo III

21. 8. 2013 13:15 | Novinky | autor: Adam Homola |

Jak se před několika dny a týdny spekulovalo, Blizzard opravdu kutí datadisk pro Diablo III s názvem Reaper of Souls. Blizzard to dnes oficiálně oznámil na své konferenci na gamescomu a jak už bývá zvykem, bude to pořádně macaté rozšíření původní hry, která vyšla už před více než rokem. Mezi hlavní novoty patří bezpochyby nová hratelná třída Crusader, zvýšená maximální možná úroveň na 70, zbrusu nový akt a nový úhlavní nepřítel Malthael.

Jestli nejste úplně kovaní odborníci na příběhové pozadí Diabla tak vězte, že Mathael je jeden z padlých andělů, který šéfuje celé legii mrtých andělů. Mathael nepůjde jen po lidech, ale i po démonech a bude hlavním bossem v Reaper of Souls. Nový akt samozřejmě přinese i spoustu nových monster a nové prostředí Westmarch. Ale zpátky k nové třídě, která bude zajímat asi nejvíc lidí.

Crusader bude asi něco mezi paladinem z dvojky a kouzelníkem. Přesněji řečeno jde o bojovníka spíše na blízkou až střední vzdálenost, který bude používat zbraně na blízko, štíty, cepy a sem tam se nebude ostýchat hodit taky nějaké kouzlo na střední vzdálenost. Hlavním tahounem celé série je ale loot a vyloženě závislost na neustálém objevování nových předmětů, jejich vylepšování a skládní setů.

...

Toho si je Blizzard samozřejmě vědom a v Reaper of Souls by měl představit systém “loot 2.0” - zjednodušeně řečeno nás čeká trochu méně dropů, ale když už nněco dropne, mělo by to být zajímavější, vhodnější a kvalitnější. Tedy méně odpadu a předmětů, které vaše postava nemůže používat, nebo které nemají moc smysl pro váš build. S dropy souvisí také nová věc Smart Drops, která nabízí určitou procentuální šanci na získání legendárních předmětů pro vaši postavu, jak reportuje Polygon.

Nových předmětů nebude vůbec málo, takže se máte za čím hnát, byť jich díky novému systému bude o trochu méně. Vývojáři nabídli také menší porovnání a zatímco vám ve třetím aktu aktuálně spadne v průměru zhruba 256 bílých předmětů, 399 modrých, 275 žlutých a 1 legendární, nově by mělo spadnout zhruba 73 bílých předmětů, 266 modrých, 83 žlutých a 6 legendárních. Svých úprav se dočká i systém Paragon levelů, který bude mít nyní vliv na celý váš účet a všechny postavy na něm, navíc už nebude žádné omezení pro upravování statistik skrze paragon bodíky, neměl by mít level cap a upravit by se měla i endgame.

...

Datum vydání a platformy zatím Blizzard neoznámil, ale nejdřív se hra objeví s největší pravděpodobností na PC a MACu a časem se určitě dostane jak na současnou, tak nadcházející generaci konzolí. Blizzard o Reaper of Souls navíc mluví jako o "prvním" datadisku, takže se dá očekávat, že časem přibude ještě druhý. Ostatně to prozrazovala i ta několik let stará tabulka, která Blizzardu unikla z čínské pobočky.

Nejnovější články