Blizzard představil první singleplayerovou kampaň pro Hearthstone
zdroj: tisková zpráva

Blizzard představil první singleplayerovou kampaň pro Hearthstone

11. 4. 2014 19:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Malé vývojářské týmy mají své výhody. Můžete rychle udělat menší hru, vše se rychleji upravuje, vylepšuje a vůbec nečekáte roky, než se vaše dítko dostane ven. Jenže to má i nevýhodu - než dostanete do hry všechny naplánované prvky, trvá to docela dlouho. Přesně to je případ karetní hry Hearthstone: Heroes of WarCraft od Blizzardu, jejíž singleplayerový mód (nebo lépe řečeno kampaň) byla oznámena už na loňském BlizzConu.

Tehdy však bylo prioritou hru vůbec vydat na PC a pak ji dostat na iPady a jiná mobilní zařízení. Vydání hry máme za sebou, vydání na iPadu částečně taktéž a byť je před vývojáři ještě několik milníků a neustálá práce na balancování a novém obsahu, představili první singleplayerovou kampaň už teď. Jmenuje se Curse of Naxxramas, A Hearthstone Adventure a sestává z pěti unikátních sekcí dungeonu, které jsou plné nových bossů, na než můžete vytáhnout zbrusu nové hrací karty.

Každý z bossů má své vlastní unikátní karty a vlastní Hero Power, takže byste se měli mít na pozoru - známé fígle stávajících devíti postav se v Curse of Naxxramas opakovat nebudou. Je jasné, že jedním z největších lákadel jsou právě nové karty. Bude jich třicet, ale nedostanete je všechny najednou s první “epizodou” kampaně. Jakmile je ale získáte, můžete je bez obav použít ve vašem decku i v klasickém multiplayeru - karty nebudou omezené pouze na kampaň.

Po úspěšném dokončení každé epizody kampaně dostanete novou legendární kartu, což je sama o sobě skvělá odměna. Aby se kampaň jen tak neokoukala, bude se odehrávat na fungl nové hrací desce, která má své unikátní interaktivní rohy. Hráči Hearthstone jistě ví o čem je řeč.

Když dlouho čekáte na protihráčův tah, můžete si zkrátit chvíli klikáním na různé blbinky na desce. Některé z nich udělají zvuk, jindy se zavře okno či dveře nebo můžete třeba i vystřelit z katapultu. Blbosti, ale potěší.

Aby toho nebylo málo, v rámci kampaně přibudou do Hearthstone také Class Challenges - specifické výzvy šité na míru jednotlivým hratelným třídám. Není jasné oč půjde, ale Blizzard naznačil, že výzvy do určité míry upraví stávající scénáře v kampani, aby to pořádně provětralo vaše karetní schopnosti. Po úspěšném dokončení Class Challenge vás čekají unikátní karty pro danou třídu, jak oznámili vývojáři na právě probíhajícím PAXu a na webu hry.

Hearthstone: Heroes of WarCraft zdroj: tisková zpráva

Pět sekcí dungeonu, nebo chcete-li pět epizod singleplayerové kampaně, se postupně zpřístupní v rozmezí pěti týdnů. Co týden, to jedna epizoda. První epizoda, The Arachnid Quarter, bude dostupná zcela zdarma všem hráčům Hearthstone.

Každou další epizodu si pak můžete koupit buď za herní zlaťáky, nebo za reálné peníze. Ceny jednotlivých epizod Blizzard zatím nezveřejnil, ale sluší se připomenout, že pokud to nebude nějaké přestřelené číslo, neměl by být problém za chvíli získat dostatečné množství zlaťáků díky permanentně přítomným úkolům.

Jak budou postupně vydávány další a další sekce/epizody dungeonu, budou do hry přibývat i nové karty. V aréně budou dostupné bez ohledu na to, jestli jste si je v singleplayeru vybojovali či ne, ale do vašeho klasického decku si je dáte až po pokoření dané epizody.

Blizzard by chtěl Curse of Naxxramas vydat pro PC, Mac a iPad zároveň, takže odpadne otravné čekání na vydání té vaší verze hry. A datum vydání? Inu, kdo si počká, ten se dočká. Žádné konkrétní datum z vývojářů zatím nevypadlo.

Nejnovější články