Britská Forza Horizon 4 sází na sdílený svět a měnící se roční období
zdroj: Playground Games

Britská Forza Horizon 4 sází na sdílený svět a měnící se roční období

11. 6. 2018 12:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Pravděpodobně to nejméně překvapivé oznámení tiskové konference Microsoftu na E3. To ale Forza Horizon 4 nic neubírá na nádherných vizuálech a zajímavém konceptu neustále se měnících sezón ve velkém, otevřeném, a především sdíleném světě. Z minulé Austrálie se tentokrát přesouváme zpátky do Evropy, konkrétně do Anglie, kde si zajezdíte ve všech čtyřech ročních obdobích.

Hlavní novinkou Forza Horizon 4 jsou pravidelně a často se měnící roční období. Jak už asi tušíte, nepůjde jen o jiný vzhled prostředí, ale i o změny v hratelnosti. Nové sezóny s sebou nesou nové závody i události, a v neposlední řadě také nové možnosti. Jezero, kolem kterého na podzim jezdíte, v zimě zamrzne, a vám se tak najednou otevře nový kus mapy s novými závody.

Forza Horizon 4 se, podobně jako blížící se The Crew 2, posouvá směrem k online prvkům ještě víc než předchozí díly série. Vývojáři z Playground Games tady mluví o velkém sdíleném světě, ve kterém nepotkáte jen své přátele, ale i spoustu cizích hráčů.

zdroj: Archiv

Kooperativní hraní tak bude hrát velkou roli, nicméně samotáři nemusí věšet hlavu: pořád budete moct hrát sami. Sezóny, čas a počasí jsou sice dynamické, ale na druhou stranu je tvůrci hodlají všem hráčům synchronizovat. Všichni tak budou jezdit za stejných podmínek.

Ve hře bude k mání přes 450 aut, a pokud vám doma pod televizí leží Xbox One X, zahrajete si v 60fps. Vedle Xboxu One vyjde Forza Horizon 4 i na PC (Windows 10), včetně podpory Play Anywhere. Novinka studia Playground vyjde na obě platformy už 2. října a hned v den vydání bude k mání i v rámci služby Game Pass.

Nejnovější články