Brno v říjnu přivítá druhý ročník skvělého herního festivalu Gamer Pie
zdroj: tisková zpráva

Brno v říjnu přivítá druhý ročník skvělého herního festivalu Gamer Pie

4. 9. 2017 16:33 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

První ročník herního festivalu Gamer Pie se povedl, k čemuž snad přispěl i náš Fight Club Speciál. A letos Brno otevře své brány herním nadšencům i podruhé, konkrétně o víkendu 7. a 8. října. Tak jako loni se můžete těšit na různé zábavné aktivity včetně komentovaného hraní vývojářů, přednášek, galerie, hraní her na plátně kinosálu, koutku s virtuální realitou, interaktivního muzea, herních soutěží a kvízů nebo workshopů. Všechno to naplňuje základní vizi festivalu: „zábavnou formou kultivovat prostředí a debatu okolo média digitálních her“.

Na festivalu se objeví řada českých tvůrců včetně Jana Zeleného, autora nadějné vlakové hry Mashinky. Představí se i Helena Bendová s přednáškou o vztahu kinematografie a počítačových her, a Lukáš Blinka osvětlí problematiku závislosti na počítačových hrách. Mezi tituly, které se v Brně dočkají autorského hraní, patří například již zmiňované Mashinky, ale taky logická plošinovka Other Inside nebo střílečka Killing Room.

Tím samozřejmě výčet přednášejících a vývojářů nekončí, ale abyste se dočkali plného seznamu, budete muset zamířit na oficiální stránky události. Tam se v příštích týdnech budou objevovat informace o dalších přírůstcích, a také jde o ideální prostor pro včasné zakoupení lístků (momentálně za 300 Kč). Dalším užitečným zdrojem informací je pak facebooková stránka.

Akci organizuje zkušený studentský spolek MU Game Studies a možná vás bude zajímat, že se v Brně s největší pravděpodobností zjevíme i my z redakce. Pod letošní motto festivalu, „Všichni jsme hráči“, se totiž do jednoho můžeme s chutí podepsat. A tak doufáme, že se v sále Břetislava Bakaly potkáme i s některými z vás.

zdroj: Archiv

A jako malý dodatek pro ty, kdo stále ještě nevědí, co přesně od festivalu čekat: aftermovie z minulého ročníku!

zdroj: Archiv

Nejnovější články