Bungie odhalí projekt Destiny v neděli, bude to next-gen titul?
zdroj: tisková zpráva

Bungie odhalí projekt Destiny v neděli, bude to next-gen titul?

13. 2. 2013 12:04 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Všichni nyní, alespoň se to tak zdá, řeší nové konzole, ale nikdo neřeší třeba tituly, bez nichž by některé konzole možná dnes ani neexistovaly a nebylo by tedy možné se třást na jejich nové modely. Mám tím na mysli konkrétně chystaný projekt Destiny od tvůrců z Bungie, protože právě bez nich a jejich série Halo by osud Xboxu byl …možná krátký, možná více trnitý, možná také už nějakou dobu žádný.

Destiny pravděpodobně nebude jeden titul, rýsuje se varianta, že půjde o značku složenou z několika her. Žánrově to zřejmě budou střílečky, zřejmě s přesahem do online světa, ale netřeba v této chvíli více spekulovat. Podstatné informace o hře, zřejmě i s videem a obrázky, se dozvíme 17. února. Právě na tento ten Bungie ohlásili oznámení hry, což doprovodili spuštění FB, G+ i Twitter účtů.

Moc se toto na zmíněných místech o hře nedozvíte, příliš uspokojivá v tomto smyslu není ani teaser stránka, kde to na nás tvůrci zkouší s nějakým hipsterským virálním puzzlem. Užijte si přesouvání čtverečků, jestli máte náladu. Já vám mezitím připomenu, že společně s Alešem jsme se loni v listopadu nad uniklými informacemi o zápletce a settingu universa z Destiny potutelně uchichtávali. Dostupné materiály, jejichž pravost už byla v mezičase potvrzena, totiž kreslily Destiny jako duchovního nástupce série Halo – od hratelnosti, až po příběh a zejména způsob, jakým funguje tamní svět, potažmo je v něm vystavěná zápletka.

Rozhodně to není špatná věc, na rozdíl od hypotetické situace, že první hra vyjde pouze pro X360 nebo nový Xbox s možností portu na PS3 nebo nový PlayStation, jak minulý rok odhalily informace o smlouvě mezi Bungie a Activision. Bungie má dle smlouvy s Activision vytvořit celkem 4 tituly, přičemž na PC by se měl dostat až ten druhý. Ale uvidíme, jak to všechno dopadne. Poměrně jasně se mi tu ale začíná rýsovat alternativa, že Destiny bude launchový titul pro některou z nových konzolí… Uvidíme 17. února a bude to velké, to si zapište za uši nebo do deníčků.

Nejnovější články