Bývalí vývojáři z Rocksteady představili taktické RPG Trials of Fire
zdroj: tisková zpráva

Bývalí vývojáři z Rocksteady představili taktické RPG Trials of Fire

3. 4. 2019 13:48 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Adam Doherty a Dax Ginn společně strávili několik let ve studiu Rocksteady, kde pracovali na skvělých hrách s Batmanem. Studio nicméně opustili, aby založili vlastní Whatboy Games. Plod jejich spolupráce zvaný Trials of Fire si vyzkoušíte už za měsíc v předběžném přístupu.

Trials of Fire míchá příběh plný rozhodnutí s taktickými tahovými souboji, které jsou řízené kartami. I když to tak na prvních obrázcích nevypadá, čeká vás otevřený fantasy svět, kterým doslova listujete. Je totiž stylizovaný do knihy, ve které se odehrává příběh, potkáváte v ní nové postavy, přibíráte je do party, děláte těžká rozhodnutí a tak dále.

Když pak nastane konflikt, hra se přesune do hexové arény, ve které svedete souboj s nepřítelem. Na vaší straně stojí tři vybraní hrdinové s vlastními balíčky karet, na straně soupeřů různé počty bídáků bažících po vašich měšcích. Na záběry z hraní si ale musíte ještě počkat, zatím je k dispozici jen teaser:

zdroj: Archiv

Z popisu hry se to sice nedozvíme, ale z obrázků se zdá, že k hraní karet využíváte společnou zásobu many, při cestování knihou zase spotřebováváte jídlo. Ostatně jde o roguelike, takže se dá předpokládat, že vaše cesta neskončí jen násilnou smrtí vašich hrdinů, ale i jejich vyhladověním. Při dalším průchodu počítejte s jinými procedurálně generovanými událostmi.

Trials of Fire chce být první z mnoha podobných her studia, jak potvrzuje spoluzakladatel studia Adam Doherty: „Whatboy Games jsme stvořili s cílem dělat úžasné indie hry založené na opakování herní smyčky, které se kvalitou vyrovnají AAA titulům. Naše první hra Trials of Fire je této filozofii věrná. Nabídne nové soubojové mechanismy zabalené do procedurálně generovaného, hráčem řízeného příběhu, který je zasazen do originálního fantasy světa.“

Na hru nebudete čekat moc dlouho. Trials of Fire totiž vstoupí do předběžného přístupu na Steamu už 3. května. Počítá se s ročním pobytem v tomto stavu, na jehož konci najdete 8 tříd hrdinů s vlastními balíčky karet, mraky předmětů a dalších karet, pořádný příběh, herní módy jako výzvy, nekonečné arény s bossy a tak dále.

Nejnovější články