Čarodějku Triss v zaklínačském seriálu ztvární herečka z Harryho Pottera
zdroj: tisková zpráva

Čarodějku Triss v zaklínačském seriálu ztvární herečka z Harryho Pottera

1. 11. 2018 11:13 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

To je mi začátek listopadu! Nejdřív nám Netflix ukáže Geralta pěkně v kostýmu a pak nás rovnou obdaří dalšími novinkami z castingu. Nových tváří je hodně – fanoušky by například mohl potěšit Mikkelsen, byť tedy ne vytoužený Mads, nýbrž jeho neméně talentovaný bratr Lars, kterého můžete znát třeba jako Sherlockova nepřítele Magnussena. No a hlavně se nám konečně ukázal jak Marigold, tak oblíbená kouzelnice Triss.

Tu si zahraje Anna Shaffer, která má se ztvárněním čarodějek jisté zkušenosti. Možná si ji pamatujete jako do Harryho zamilovanou Romildu Vaneovou z potterovské filmové série. Bude potřebovat trošku přibarvit vlasy do kaštanova, ale pihy by tam byly, což je pro Triss vynikající základ.

Marigold je Joey Batey, který se na všech svých fotkách mračí. Takže úsměv, Joey! Marigold je přece veselá kopa. Mimochodem je zajímavé, že postava Geraltova nejlepšího kamaráda se zjevně bude v anglickém seriálu jmenovat Jaskier stejně jako v původní polštině, tedy nikoliv Dandelion, jak ho přeložily hry.

Než se začnu rozepisovat o dalších nových tvářích, ještě sem přiložím souhrnný obrázek z Redditu. Tam se můžete rovnou zastavit, pokud máte chuť na vášnivou diskuzi.

Zaklínač seriál casting zdroj: tisková zpráva

Osobně se mi vážně zamlouvá casting dvou konkrétních rolí. Jednou z nich je nilfgaardský rytíř Cahir, kterého se ujme Eamon Farren z nových Twin Peaks – nedá se myslím popřít, že tenhle chlapík má opravdové charisma. A naprosto skvěle, přímo rošťácky, vypadá Amit Shah coby čertík Torque.

Zvláštně elfsky a „nelidsky“ (míněno v dobrém) na mě z fotky působí Natasha Culzac neboli elfka Toruviel, no a pak tu je už zmiňovaný Lars Mikkelsen. Troufnu si tvrdit, že z něj bude dokonalý čaroděj Stregobor. Potřebujete někoho zcela bezskrupulózního, kdo si libuje v pitvání mladých žen? Lars je váš člověk.

Z obrázků se samozřejmě těžko soudí, jak budou nakonec výsledné postavy vypadat v pohybu a nalíčené, ale určitou představu si vytvořit můžete. Takže to bychom měli Geralta, Yennefer, Ciri, Marigolda, Triss, Cahira… Většina hitů je obsazená, ale pořád jich ještě pár zbývá. Jakpak bude asi vypadat Ježek z Erlenwaldu?

Nejnovější články