Časopis Level srazil v září cenu zpět na 200 Kč
zdroj: tisková zpráva

Časopis Level srazil v září cenu zpět na 200 Kč

20. 8. 2012 18:30 | Novinky | autor: Martin Bach |

Zářijové číslo časopisu Level, které vychází 24. srpna, bude na stáncích stát opět 200 Kč, respektive 11,29 Euro. Vydavatelství Burda Praha zatím propaguje tuto cenu jako "akční", takže není jisté, jak dlouho bude zlevnění trvat. Každopádně, jde o velký cenový skok - ještě předcházející číslo totiž stálo 260 Kč.

Na DVD časopisu bude jako plná hra FPS The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena, a to v balení, které obsahuje i první díl této série. Na Steamu stojí tato hra necelých 20 Euro, takže rozhodně nejde o žádnou bezcennou vykopávku. Z článků aktuálního čísla by vás pak mohla zaujmout recenze Sleeping Dogs, první dojmy z hraní Resident Evil 6, tématický článek o free-2-play hrách nebo test herních notebooků.

Čtenáři Levelu museli v posledních letech akceptovat několikeré zvýšení prodejní ceny. Poslední číslo, které stálo 199 Kč vyšlo v červnu 2009, poté následovalo postupné zvýšení na 219 Kč, 249 Kč a nakonec na dosavadních 259 Kč. Společně s tím docházelo i k dalším změnám, přičemž tou největší bylo zrušení druhého DVD s videi na začátku tohoto roku a přesunutí videoobsahu na web.

Vydavatelství Levelu se sice snažilo kompenzovat zvýšení ceny výhodnějšími nabídkami pro předplatitele (kde časopis vyjde zhruba na polovinu), ale podle výsledků Unie vydavatelů propadu prodejů přesto nezabránilo. Prodaný náklad posledního auditovaného čísla (květen 2012) byl 4073 kusů.

Disclaimer: Autor článku je bývalým šéfredaktorem Levelu.

Nejnovější články