CD Projekt Red je cílem vydírání pomocí ukradených dokumentů o Cyberpunk 2077
zdroj: tisková zpráva

CD Projekt Red je cílem vydírání pomocí ukradených dokumentů o Cyberpunk 2077

9. 6. 2017 13:50 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Člověk dnes nemůže ani v klidu vyvíjet cyberpunkovou hru, aniž by se mu někdo nenaboural do systému, neukradl mu designové dokumenty a následně ho nevydíral pod hrozbou, že všechno zveřejní na internetu. Přesně to se stalo polskému studiu CD Projekt Red, autorům Zaklínače. Neznámým pachatelům se podařilo nějakým způsobem získat „dokumenty spojené s ranými návrhy“ chystané hry Cyberpunk 2077 a teď za ně chtějí peníze. Poláci ovšem prohlásili, že v žádném případě nic platit nebudou a místo toho vše budou řešit právní cestou.

Tím pádem se docela dobře může stát, že se některé dokumenty v budoucnu objeví na internetu. Prý jsou „staré a z velké části nereprezentují současnou vizi hry“, ale studio i tak varuje, že pokud si chcete Cyberpunk 2077 v budoucnu maximálně užít, neměli byste se na ně dívat. Místo toho se spoléhejte výhradně na informace pramenící přímo od CD Projektu.

Chystaná hra je prý tím vůbec největším projektem, do kterého se studio kdy pustilo, takže by byla vážně škoda, kdyby se na internetu objevily příběhové spoilery nebo například zkazky o herních mechanikách. I když v tomhle případě nejde o žádný „trapas“, vypouštění interních faktů o hře třetí stranou by zaručeně vážně narušilo marketingovou strategii projektu, která vždy stojí na tom, že tvůrci pečlivě kontrolují proud informací pro maximální efekt.

Zatím ovšem nic zveřejněno nebylo, takže ve Varšavě stále můžou doufat, že celá aféra skončí dřív, než začala. A i kdyby ne, svět se určitě nezboří, zvlášť pokud Cyberpunk 2077, který má vyjít na PC, Xbox One i PlayStation 4, dopadne aspoň z půlky tak dobře jako přelomový Zaklínač 3. A na závěr vzkaz od samotných vývojářů: „Až nadejde správný čas, o Cyberpunk 2077 se dozvíte od nás – oficiálně.“

Nejnovější články