Červencové Games with Gold přinesou na Xbox temnotu a strašidelné zámky
zdroj: tisková zpráva

Červencové Games with Gold přinesou na Xbox temnotu a strašidelné zámky

1. 7. 2019 13:45 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Hlavním tahákem červnové nabídky předplatného pro Xbox One byl hokej a Portal, červenec sází na tolik potřebné ochlazení a uvězní vás v labyrintu gotického zámku, kam přes několikametrové zdi nedopadne jediný paprsek slunce. Jednu z nejznámějších her o lovení upírů z roku 1997 si můžete vychutnat spolu s podobně potemnělým indie kouskem, disneyovkou a gaučovou bojovkou.

V úvodním odstavci samozřejmě nebyla řeč o ničem jiném než o Castlevanii: Symphony of the Night. Žánr metroidvanií, tedy her, kde se musíte vracet do dříve prozkoumaných lokací s tím, jak postupně odemykáte nové schopnosti a předměty, v současnosti zažívá velkou renesanci. Není tedy na škodu si zopakovat i základy. V rámci zpětné kompatibility z Xboxu 360 to teď s předplatným můžete provést mezi 1. a 15. červencem.

První půlku měsíce si můžete vybrat také kompetitivní záležitost Big Crown: Showdown. Lokální nebo online multiplayer pro čtyři hráče vás postaví proti vašim kamarádům či cizincům coby miniaturní rytíře ve fantasy středověku. Nelítostné souboje ovladatelné jediným tlačítkem se střídají s plošinovkovými pasážemi. Nenáročná zábava.

zdroj: Archiv

Celoměsíčním příspěvkem je pro první prázdninový měsíc tentokrát nezávislá plošinovka Inside. Duchovní nástupce Limba už sice nebyl tak revoluční, ale přesto zaujal. „Emocionální, nervydrásající a technicky vybroušená. Taková je hra Inside, duchovní pokračování plošinovky Limbo. Uchvátí vás depresivními myšlenkami i hororovou náladou a možná mírně zklame relativně krátkou kampaní a několika dalšími kazy,“ píše v naší recenzi z roku 2016 Ondřej Švára.

Od 16. do 31. července pak zpětnou kompatibilitu z Xboxu 360 rozšíří ještě Meet the Robinsons, která před dvanácti lety do kin doprovodila disneyovku Robinsonovi. Zápletka se motá kolem cestování časem, hratelností jde o akční adventuru začátku tisíciletí. Žádný otevřený svět, jen 40 misí v různých lokacích a časech.

Přiznejme si, že to není zrovna excelentní nabídka. Dvě hry, o kterých slyšel málokdo, pak prastará Castlevania a nakonec Inside, což je sice dobrá hra, ale měsíční nabídku sama úplně neutáhne. Většina pozornosti se teď v Microsoftu zřejmě soustředí na Xbox Game Pass a jeho kurátorský přístup, tak snad Games with Gold ostrouhaly jen v červenci a nejde o začátek dlouhodobějšího trendu.

Nejnovější články