Česká 4X strategie Children of the Galaxy je na Greenlightu a míří do early accessu
zdroj: tisková zpráva

Česká 4X strategie Children of the Galaxy je na Greenlightu a míří do early accessu

7. 11. 2016 18:45 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Komu přišla nedávno vydaná 4X vesmírná strategie Master of Orion příliš povrchní, možná si rád počká na případné vydání titulu Children of the Galaxy od pražského studia Empty Keys, který hlavní tvůrce Filip Dušek „vyvěsil“ na Steam Greenlight. Hra by měla nabídnout všechny tradiční a od 4X vesmírné strategie očekávané prvky včetně masivních tahových bitev na hexových polích, získávání zdrojů, budování armády, kolonizace planet, diplomacie, špionáže, vyjednávání s ostatními rasami, výzkumu a průzkumu vesmíru, který se bude v každé nové hře generovat.

Pre-alfa verzi Children of the Galaxy si můžete prohlédnout během trojice plánovaných streamů na Youtube kanálu studia, ale jinak je snad jasné, co by hra měla být zač. Zvlášť, když mezi zdrojem inspirace tvůrci uvádějí série Civilization, Master of Orion nebo Endless Space.

Children of the Galaxy by se měla, zřejmě bez ohledu na případný úspěch hry v Greenlightu, objevit v early access programu na Steamu. Základní verze obsáhne všechno výše uvedené a dále čtyři unikátní rasy, tři typy vítězství, výzkumný strom se stovkou technologií, sedm typů kolonizovatelných planet, podporu modifikací i hotseat multiplayeru pro osm hráčů, základní formu diplomacie a další.

zdroj: Archiv

Do budoucna by se pak díky updatům měl počet ras zvýšit na osm, měla by přibýt možnost vytvořit si vlastní rasu, chybět by neměl online multiplayer a další očekávané prvky. To je však vzdálená budoucnost.

Zatím se Children of the Galaxy zájemcům prezentuje na Greenlightu, kde hře můžete udělit pomyslný palec, aby měla větší šanci, že se časem dostane na Steamu do prodeje.

Nejnovější články