Česká adventura Nibiru: Messenger of the Gods hotova
zdroj: tisková zpráva

Česká adventura Nibiru: Messenger of the Gods hotova

16. 1. 2005 15:15 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Martin Malík z domácí společnosti Future Games nám potvrdil, že nadějná adventura Nibiru: Messenger of the Gods je dokončena.

Tento nový počin od tvůrců Posla Smrti by měl vyjít koncem ledna nejprve v Německu a Francii. Poté přijde na řadu Rakousko či Švýcarsko a koncem 1. čtvrletí se hra dostane na trh ve Velké Británii, USA, Kanadě a ve zbytku západoevropských i východoevropských zemí. Termínem vydání lokalizovaného Nibiru v ČR/SK se má stát přibližně březen 2005, ale zatím to není stoprocentně jisté - jakmile bude, setkáme se podle Sectoru s trailerem a hratelným demem. Zatím vám přinášíme balík čerstvých screenshotů, které pocházejí z německé preview-verze, kde ještě nejsou dodělané fonty.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Nibiru však nebude úplně novou hrou, nýbrž jen takovou částečnou předělávkou Posla Bohů, který byl vydán již v roce 1998 pouze u nás. Příběh se ale od toho originálního liší - hlavní postavou je totiž Čech Martin Holan, který studuje jazyky a archeologii na francouzské univerzitě. Hra začíná, když se Martin na žádost svého strýce, profesora Wilda, vrací domů, aby se prozkoumal podivný tunel z 2. světové války, náhodou odhalený při stavbě dálnice. Když ale přijede do Prahy, zjistí, že strýcova přítelkyně, se kterou se zde měl sejít, je mrtvá - někdo ji totiž zabil v jejím bytě. Tak začíná dobrodružství, které Martina zavede až na opačný konec světa - k mayským pyramidám.

Ve Švýcarsku se mimochodem chystá vypuštění speciální edice Posla Smrti, která jen za 20 Euro na DVD nabídne bonusové materiály jako wallpapery, artworky, rozhovor s vývojáři, komiks či soundtrack. Mnozí hráči si v minulosti stěžovali na nesprávnou funkčnost této adventury na některých CD/DVD mechanikách kvůli ochraně StarForce a právě pro ně je určen oficiální patch (8 MB), který obsahuje update StarForce ovladačů a nový exe program. Chcete-li drivery StarForce úplně odstranit ze systému (u někoho způsobují nestabilitu PC), použijte tuto utilitu.
zdroj: vlastní, Sector a další

jd

Nejnovější články