Česká antická strategie Imperiums: Greek Wars zamířila do bety
zdroj: Kube Games

Česká antická strategie Imperiums: Greek Wars zamířila do bety

22. 3. 2020 14:30 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Stejně, jako je sebelepší panovník závislý na svých poddaných, herní vývojáři, zvlášť ti menší bez armády placených testerů, spoléhají na loajální komunitu. Jen se zeptejte českého studia Kube Games, které právě vyvíjí antickou strategii z prostředí starého Řecka a teď zve všechny, kdo dokážou ocenit krásu poctivé falangy, k vyzkoušení betaverze.

Do bety Imperiums: Greek Wars se můžete přihlásit zde, a pokud se stále ještě nemůžete rozhodnout, zda jde o dobrý nápad, připomenu, že stejní autoři stojí i za předloňskou římskou strategií Aggressors: Ancient Rome, kterou Ondra Švára ve své recenzi za leccos pochválil (a leccos jí také vytkl).

Tvůrci si pro tuto příležitost připravili speciální zvací trailer:

zdroj: Kube Games

Filip II. už na severu sbírá síly, inovuje vojenskou taktiku a poslouchá radu své manželky, že dlouhé kopí je lepší než krátké kopí. Vy ale vůbec nemusíte hrát za probouzejícího se makedonského predátora – ujmete se v podstatě libovolné mocnosti, která měla kolem 4. století před naším letopočtem v řecko-perském světě nějaký význam.

To znamená, že se můžete pokusit přivést zpět k velikosti třeba Spartu, jejíž hegemonii nad řeckými městskými státy roztříštila porážka v bitvě u Leuktry (doporučuji nastudovat jako ukázku jednoho z nejmazanějších vojenských manévrů antického světa). Nebo radši zkusíte hrotem kopí rozšířit demokracii v roli Athén? Nabízí se samozřejmě i Perská říše, kdysi strašlivá hrozba pro řeckou nezávislost, nyní gigant na hliněných nohou, kterého stačí jen lehce pošťouchnout sarissou, aby padl a už znovu nepovstal.

Hra by měla vyjít ještě na jaře letošního roku, i když podle vyjádření hlavního vývojáře Pavla Kubáta se tím myslí „hodně pozdní jaro“. Je tedy ještě dost času na testování a odhalování všech neduhů, které by mohly dobývání Středomoří znepříjemnit. Bohové jistě zahrnou svou přízní všechny, kdo se tohoto posvátného úkolu zhostí.

Nejnovější články