České Machinarium vyjde tento měsíc i pro PS Vita
zdroj: tisková zpráva

České Machinarium vyjde tento měsíc i pro PS Vita

15. 3. 2013 16:40 | Novinky | autor: Adam Homola |

Skvělá česká adventurka Machinarium, která debutovala v roce 2009 na PC, se časem dostala na spoustu systémů: Mac, Linux, PlayStation 3, iOS a Android. Už tak solidní výčet platforem za nedlouho rozšíří další - handheld PS Vita. Už když se hra podívala na PS3, dočkala se několika nových funkcí, například možnosti přiblížení scény nebo trofejí. Verze Machinaria pro PS Vita by měla být ještě lepší. Bude bez kompromisů, bude obsahovat všechna vylepšení, která měla verze pro PS3 a nejen to.

Vývojáři z Amanity ale neudělali jen obyčejný port. Využili možností Vity a Machinarium tak budete moct ovládat jak analogovými páčkami a tlačítky, tak přímo šmrdláním prstů po obrazovce i po zadním dotykovém panelu, jak oznámil Jakub Dvorský na oficiálním PlayStation Blogu. Vylepšení by se měla dočkat i funkce zoomování, takže by neměl být problém hrát na malém displeji.

Integrované budou i žebříčky z PlayStation Network, takže můžete porovnávat jak rychle jste dokončili hru ve srovnání s ostatními a do žebříčků se budou počítat i dosažená skóre z miniher. PS Vita verze Machinaria bude k dispozici ještě tento měsíc, konkrétně v úterý 26. března a to za pouhých 7 dolarů. Kdo jste Machinarium ještě náhodou nehráli a máte Vitu, neváhejte.

Nejnovější články