České RPG LostHero připomíná kooperační Dark Souls
zdroj: tisková zpráva

České RPG LostHero připomíná kooperační Dark Souls

19. 6. 2018 15:36 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

O malém českém Dark Souls jménem LostHero jsme se bavili už ve Fight Clubu #374, kde jsme se shodli, že vypadá velmi nadějně a moc by nás zajímalo, co z něj vyleze. Doufám, že náš názor bude sdílet i co největší počet tuzemských hráčů, protože tohle akční RPG vyrazilo na Startovač, kde nabízí nejen obtížné souboje, ale i kooperativní multiplayer a možnost snadno a rychle tvořit vlastní mapy.

Silnou stránkou by měl být i příběh, ale nečekejte žádný ukecaný epos, co by vás mlátil do hlavy nekonečnými cutscénami. Tvůrci si místo toho stanovili pouze minulost planety, na které jste se octli a o jejíž kontrolu se perou tři specifické frakce.

Zbytek je už pak na vás – komu pomůžete, koho zachráníte, koho zabijete. To určí i konec příběhu nebo to, kteří bojovníci vůči vám budou agresivní a kteří vás nechají být.

zdroj: Archiv

Dobře zní i kooperace, protože proti hordám nepřátel se bude hodit každá pomocná ruka, a hračičkové jistě uvítají avizovaný editor, v němž můžete celkem snadno doplnit základní kampaň o nové mapy a výzvy. Následně by prý mělo být možné své výtvory rychle sdílet se zbytkem komunity.

Vývojáři by chtěli vybrat alespoň 100 tisíc korun, což by zaručilo českou lokalizaci hry, a v současné chvíli, kdy do konce kampaně ještě zbývá 22 dní, mají v peněžence 30 tisíc. Pakliže prý uspěje jejich česká kampaň, vezmou svou už teď dobře vypadající hratelnou verzi a zkusí své štěstí i na zahraničních portálech, třeba Kickstarteru nebo Indiegogo.

LostHero zdroj: tisková zpráva LostHero zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články