Český survival DayZ je po 5 letech konečně v betě
zdroj: tisková zpráva

Český survival DayZ je po 5 letech konečně v betě

8. 11. 2018 15:47 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Některým hrám zabere 5 let celý vývojový proces, DayZ si tu dobu pobylo v alfě. Beta oproti ní má být opravdu krátká, protože samotná hra má vyjít do konce tohoto roku. Těžko říct, jestli takový plán není v tuto chvíli až příliš ambiciózní, rozhodně by ovšem poskytl jasnou odpověď fanouškům, kteří se momentálně bojí, že plná verze nikdy nevyjde.

Beta 0.63 přináší stavbu základen, určování hráčských práv a zásadní změny ve fyzice a ovládání vozidel, o kterých jsem psala nedávno. Tyto nové funkce v DayZ už jsou, teď se vývojáři z Bohemia Interactive budou soustředit na to, aby taky fungovaly. Sám hlavní producent Eugen Harton přiznává, že jsou některé nové věci poněkud rozbité a tým se bude soustředit na jejich opravy.

zdroj: Archiv

Jelikož fáze mezi začátkem bety a vydáním verze 1.0 bude zřejmě opravdu krátká, je v tuto chvíli v betě už většina důležitých mechanik a předmětů. „Přestože nám zbývá ještě spousta problémů k řešení, jen asi 600 známých bugů potřebuje opravit, aby DayZ fungovalo tak, jak jsme zamýšleli, což taky plánujeme udělat. Opravíme je, stabilizujeme hru a postaráme se o to, aby byla zábavná, protože ji chyby dlouhou dobu dost kazily,“ dodává Harton ve vývojářském deníčku.

V nejbližší době se tedy asi nedočkáte spousty nových mechanik, spíš úprav těch stávajících, na DayZ se ovšem bude pracovat i dlouho po vydání. Kromě toho vývojáři pracují také na uvolnění modovacích nástrojů pro modderskou komunitu na Steam Workshop.

Nejnovější články