Český tým vyhrál mistrovství světa v Hearthstone Global Games
zdroj: tisková zpráva

Český tým vyhrál mistrovství světa v Hearthstone Global Games

29. 8. 2017 14:13 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Na Gamescomu mimo jiné proběhlo i finále Hearthstone Global Games, což je týmové mistrovství světa v populární karetní hře od Blizzardu. Našince pak jistě potěší fakt, že se mistry světa stal český tým, který ve finále porazil poměrem 4:2 silný ukrajinský tým i s Kolentem a to poté, co v semifinále přehráli výběr Spojených států 4:3. 

Jde o skvělý úspěch české profi hearthstonové scény, kterou zastupovalo komunitou zvolené kvarteto StanCifka, Jára Vyskočil, Pokrovac a CzechCloud. Porazit zahraniční týmy plné silných hráčů opravdu není žádná snadná práce a Čechům se podařilo najít správné složení decků pro finálové střety.

Osobně si cením tohoto úspěchu z ještě jednoho důvodu. Od vydání Knights of the Frozen Throne neusplynulo moc času a metagame se teprve usazuje. Šlo o první opravdu velký turnaj, který obsahuje tuto expanzi, což znamená, že kromě schopnosti postavit dobrý deck jde i schopnost hráčů adaptovat se na zatím často netradiční karetní kombinace a možnosti.

Český tým na sebe už během kvalifikace upozornil neotřelým způsobem při stavbě balíčků a finále to jen podtrhlo. Vzít si BigPriesta, který pořád není top tier balíček je odvaha, ale i chytrý tah, který se vyplatil. Decklisty českých balíčků najdete třeba zde. A pokud si chcete poslechnout o finále od jednoho z účastníků, pusťte si video níže.

Nejnovější články