Chris Avellone píše příběh plošinovky Degrees of Separation
zdroj: tisková zpráva

Chris Avellone píše příběh plošinovky Degrees of Separation

19. 12. 2018 10:04 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Narativní veterán herního průmyslu Chris Avellone se letos opravdu nezastaví. Po postapokalyptickém Dying Light 2 a izometrických RPG Alaloth a Pathfinder: Kingmaker píše příběh i pro čerstvě oznámenou kontrastní plošinovku Degrees of Separation. V ní nebudete řešit, co odděluje dobré hry od těch méně dobrých, nýbrž něco mnohem prozaičtějšího. Základními herními mechanikami a postavami v jednom jsou totiž teplo a chlad.

Anebo je to vlastně poetické? Protiklady se alespoň v tomto případě přitahují, Ember a Rime se do sebe totiž zamilovali. Nicméně neproniknutelná termální bariéra jim brání v tom, aby mohli být navždy spolu. Bude na vás, aby jejich společná dynamika fungovala ku společnému prospěchu, nikoliv proti němu.

Za postavičky Ember a Rime budete moct hrát jak sami, tak v kooperativním multiplayeru podobně jako v letošním plošinovkovém pokračování Unravel Two. Ember ovládá oheň, Rime zimu, a díky tomu se mohou světem pohybovat různými způsoby, ale přirozeně musí na cestě za společným cílem především spolupracovat.

zdroj: Archiv

Místo aby se brodili tekoucí řekou, může ji ledový Rime zmrazit, ohnivá Ember zase dokáže rozpohybovat stroje fungující na principu horkovzdušného balónu, ale opačného parťáka musíte při řešení hádanek brát v úvahu prakticky neustále. Hra přitom údajně nebude lineární a půjde ji projít různými způsoby, přičemž se budou vyvíjet i schopnosti těch dvou.

Za dojemným příběhem nestojí nikdo jiný než Chris Avellone, který kromě nabitého posledního roku stojí třeba za příběhy klasik jako Star Wars: Knights of the Old Republic 2, Fallout: New Vegas nebo Neverwinter Nights 2. V Degrees of Separation se míchá vyprávění o přitahujících se protikladech s atmosférickým řešením hádanek v pohádkovém světě.

Hru tvoří malé nezávislé studio z Norska Moondrop a poprvé ji představilo už v roce 2014, plnohodnotně ovšem vyjde až příští rok. Jelikož jde o milostný příběh, přichází její vydání symbolicky na den svatého Valentýna, tedy 14. února. Najdete ji pak na Steamu, PlayStation 4, Xboxu One i na Switchi.

Nejnovější články