Chris Avellone spolupracuje na izometrickém souls-like RPG Alaloth
zdroj: tisková zpráva

Chris Avellone spolupracuje na izometrickém souls-like RPG Alaloth

11. 9. 2018 16:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Chris Avellone má v poslední době opravdu napilno. Za dva týdny vychází izometrické RPG Pathfinder: Kingmaker, ruku k dílu přiložil u Dying Light 2 a nově je podepsaný pod dalším izometrickým RPG Alaloth – Champions of the Four Kingdoms. Sami tvůrci z Gamera Interactive ho označují za vůbec první takové RPG, jehož souboje jsou inspirované Dark Souls.

Oznámení hry bohužel nedoprovází video, takže si náročné souboje plné kotoulů musíte ještě nějakou chvíli jen představovat v hlavě. Na druhou stranu jsme se dočkali zásoby obrázků, které slibují poctivé RPG prvky.

Nevyhnete se tvorbě postavy, vyberete si jednu ze čtyř ras (člověk, elf, trpaslík, ork), jeden ze tří bojových stylů, přidáte se k jednomu z několika desítek klanů, přizvete k sobě až tři společníky, případně je vyměníte za živé hráče a okusíte tak kooperaci.

Za zmínku stojí možnost zapnout friendly fire a permadeath. Ale vlastně jediné, čím se hra zdá být jiná než ostatní fantasy RPG s izometrickým pohledem, je onen soubojový systém, který na fotkách moc nevynikne. Vypadá totiž jako v každém jiném podobném titulu.

Nicméně zvědavost je podle mého názoru namístě. Z obrázků hra vypadá poměrně dobře a dodá-li studio skutečně povedený soubojový systém a zajímavý příběh z pera výše zmíněného mistra, nemusíme smutnit, že nás příští rok s největší pravděpodobností nečeká další Pillars of the Eternity ani Divinity: Original Sin. Alaloth – Champions of the Four Kingdoms zatím nemá datum vydání a co se týče platforem, potvrzené jsou jen počítače.

Nejnovější články