Chystá 2K remastery prvních dvou Mafií?
zdroj: tisková zpráva

Chystá 2K remastery prvních dvou Mafií?

26. 9. 2019 10:14 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Třetí Mafia nebyla hrou, jakou by většina fanoušků série chtěla, i když nešlo o úplný propadák. Avšak tři roky po jejím vydání stále nevíme, zda se ve studiu Hangar 13 pracuje na čtvrtém díle, nebo nějaké úplně jiné hře. Možná, opravdu jen možná, se ve skutečnosti dělá na remasterech prvních dvou dílů.

Zatím jde ovšem o čirou spekulaci založenou na registrování ochranných známek. Vydavatel Take-Two si zkraje minulého měsíce nechal znovu registrovat ochranné známky pro dvě loga první Mafie (zde a zde) a jedno logo druhé Mafie (zde). Nikde nestojí nic o tom, že by mělo jít o jakékoliv nové vydání starých her, tak proč po internetu koluje zpráva o možných remasterech?

Evidentně proto, že opětovná registrace ochranných známek je nutná každých deset let. A protože první Mafia vyšla v roce 2002 a Mafia II v roce 2010, je na obnovení známky ještě dost času. Takže za tím bude nějaký jiný důvod.

Nedlouho poté se objevila ještě registrace nového loga studia Hangar 13, ve kterém nyní figurují jeho všechny čtyři kanceláře – Novato, Brighton, Praha a Brno. Vypadá to, že se něco skutečně chystá, tak snad na sebe případné oficiální oznámení nenechá dlouho čekat. Přáli byste si remastery těchto českých srdcovek?

Nejnovější články