Chystá se akční strategie John Wick Hex se známým filmovým zabijákem
zdroj: tisková zpráva

Chystá se akční strategie John Wick Hex se známým filmovým zabijákem

9. 5. 2019 11:48 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Hru podle Johna Wicka bych si představoval spíš jako bleskurychlou střílečku, ale bleskurychlá strategie taky nezní špatně, zvlášť když se jí ujme Mike Bithell, autor vynikajících her jako Volume nebo Thomas Was Alone. John Wick Hex je stylizovaná (a stylová) řežba, která by měla být okamžitě povědomá všem fanouškům filmů s Keanu Reevesem v roli elitního zabijáka.

V Hexu sice budou hlavní roli hrát vaše taktické schopnosti, nikoliv reflexy, ale rozhodně si nepředstavujte nic jako XCOM. John Wick vám kašle na nějaké krytí, radši se vrhne přímo doprostřed boje a zmateným nepřátelům pěkně z bezprostřední blízkosti rozdá olověné navštívenky.

Konkrétně zrovna náboje budou jedním z klíčových taktických prvků, protože jich je omezené množství. Dobře si rozmyslete, kdy vystřelit a kdy radši zkusit někoho zabít pěkně ručně – každé přebíjení znamená okamžik zranitelnosti a každým zmáčknutím kohoutku se přibližujete momentu, kdy vaše zbraň místo hlasitého štěknutí jen omluvně cvakne. A pak bude pozdě hledat nějakou novou.

zdroj: Archiv

Tisková zpráva označuje hru za „šachy s bojovou choreografií“, v nichž vám „každý pohyb bude připadat jako scéna z filmu“. Postupem kampaní si odemknete nové zbraně, obleky i lokace a rovnou se těšte i na originální příběh i s top herci, jako jsou Ian McShane či Lance Riddick.

Za sebe musím říct, že grafická stylizace mi úplně nesedne – příliš mi připomíná moje kreslířské pokusy v Malování. Ale pokud Mike Bithell vyprodukuje výborný příběh i herní mechaniky, a my už víme, že je obojího schopný, z Hexu by se i tak mohl stát nenadálý černý kůň letošního soupeření o nejlepší strategii.

John Wick Hex vyjde kdovíkdy na konzole i na PC, i když opět zase jednou výhradě na Epic Games Store. Kdybyste se nemohli dočkat a nutně potřebovali intenzivní dávku Wicka, 16. 5. má premiéru film John Wick 3.

Nejnovější články