Chystá se nová hra ze světa Alien Hominid od tvůrců Castle Crashers
zdroj: Vlastní foto autora

Chystá se nová hra ze světa Alien Hominid od tvůrců Castle Crashers

3. 2. 2020 8:47 | Novinky | autor: Tomáš Kotas |

Alien Homind se vrátí. A podle všeho sebou vezme i své kamarády. Přesně to ukazuje trailer na pátou hru od nezávislého studia Behemoth, které stojí za hitem Castle Crashers. Nová hra má podtitul Invasion a bude se jednat o kooperativní střílečku ze světa žlutého mimozemšťana, který má oblibě ukousávat hlavy agentům FBI. Fanoušci budou moc více zjistit o hře na PAX East a EGX Rezzed, kde by měla být hra i k vyzkoušení.

Alien Hominid začal svou videoherní historii jako malý flashový titul programátora Toma Fulpa a animátora Dana Paladina na stránce Newgrounds.com. Díky velkému zájmu, který hra sklidila, navrhl dvojici jejich nynější kolega a fanoušek hry John Baez, zda by neměla zájem vytvořit plnohodnotnou verzi hry na konzole, s tím že by zařídil její produkci.

Alien Hominid se stala první hrou studia Behemoth a vyšla v roce 2004 na Playstation 2 a Nintendo Gamecube v Severní Americe. O rok později byla dostupná v Evropě a vzniklo několik portů na další herní platformy, včetně původního Xboxu, Gameboy Advanced, nebo Gizmondo. V roce 2008 vyšla vylepšená verze hry na Xbox 360 s názvem Alien Hominid HD.

Samotný postava Hominida se od té doby ukázala pouze jako hostující postava v jiných titulech, jako třeba sidescrollové rubačce od stejného studia Castle Crashers, nebo smashovském prohlížečovém klonu Newground Rumble na stránce Newgrounds.

zdroj: Archiv

Nejnovější články