Chystá se Planet Zoo, moderní následovník legendárního Zoo Tycoonu
zdroj: tisková zpráva

Chystá se Planet Zoo, moderní následovník legendárního Zoo Tycoonu

25. 4. 2019 17:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Zoo Tycoon, konkrétně dodatek Marine Mania, má v mém hráčském srdéčku velmi speciální místo. Starat se o vlastní zoologickou zahradu mě tehdy bavilo snad ještě víc než o zábavní park a letos konečně nastane den, kdy budeme po dlouhé době mít oba tyto tematické tycoony v moderním kabátě hezky vedle sebe. Starší Planet Coaster a zbrusu novou Planet Zoo.

Studiu Frontier Developements už jsem jednou neskonale věřil. Po vynikajícím Planet Coasteru mi nepřišlo na mysl, že by se licencovaný Jurassic World Evolution vycházející z principů první hry mohl pokazit. Ale nakonec to nebyla taková zábava, v jakou jsem doufal. Nicméně má důvěra byla právě obnovena.

Planet Zoo na mě totiž působí, že se bude víc držet Planet Coasteru, a v takovém případě by mohlo jít o opravdu výbornou strategii, ve které se staráte o nejrůznější zvířata naší planety. Ale o skutečné náplni hry se toho moc nedozvídáme. Dostáváme jen veselé video a pěkné obrázky.

zdroj: Archiv

Můžeme se tak jen domnívat s pomocí selského rozumu. Rozhodně vás čeká modifikovatelný terén, ve kterém můžete snadno vytvářet jezírka, hory, mosty i tunely. Planet Zoo by si mohla z Jurského světa vypůjčit stavbu výběhů a možná i jízdu v autě po případné safari části zoo.

Určitě se najdou stánky s občerstvením, záchodky, suvenýry, budete spravovat uklízeče a pečovatele o zvířata. Svět má reagovat na vaše činy, kterými může být například vypuštění vychovaných mláďat do divočiny a zabránění vyhynutí jejich druhu (tohle je výjimečně potvrzené).

Nabízí se i otázka bezpečnosti. V Jurassic World Evolution se klidně mohlo stát, že vám T-Rex prchl a sežral po cestě pár návštěvníků. Možná vás podobné lapálie čekají se lvy, tygry a dalšími masožravci. Potenciálu je tu prostě spousta a já doufám, že tentokrát to dopadne na výbornou.

Planet Zoo vyjde letos na podzim exkluzivně na PC.

Nejnovější články