Chystá se tahovka s mechy Phantom Brigade od autorů Crypt of the NecroDancer
zdroj: tisková zpráva

Chystá se tahovka s mechy Phantom Brigade od autorů Crypt of the NecroDancer

6. 9. 2018 12:31 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Kdo nezná unikátní roguelike Crypt of the NecroDancer, tak ať se rychle seznámí. Zhudebněné prolézání kobek vás naučí kosit monstra hezky do rytmu chytlavé hudby, zatímco čekáte na další dvě hry od stejných tvůrců. Před rokem oznámená budovatelská strategie s bitevními loděmi Industries of Titan letošek už nestíhá, a to samé pravděpodobně platí i o novince Phantom Brigade, která vlastně není novinkou.

I Phantom Brigade totiž vzniká minimálně rok, ale doteď tomu bylo jen na počítačích ve studiu Tetragon Works, které se nově stalo součástí Brace Yourself Games. Tetragon tak v podstatě přestalo existovat, protože jako vývojář i vydavatel je nyní u Phantom Brigade uváděno jen druhé jmenované studio. Dle zprávy na Twitteru se chystají zajímavé změny.

Je tedy otázka, co vše z původního plánu zůstane. Phantom Brigade má být tahové taktické RPG s mechy inspirující se v XCOMu (a tedy podobné BattleTechu). Hra nabídne boje s mohutnými stroji proti menším a početnějším tankům, ale i mapu světa s problémy, správu základny, pečlivé nakládání s omezenými zdroji, vylepšování mechů a podobně.

zdroj: Archiv

Phantom Brigade se chce odlišit zejména cinematickým pohledem, který vám po naplánování akcí předvede vyústění situace z jiného než ptačího pohledu. Těžko říct, jak to bude vypadat v praxi. Pokud podobně jako v novém traileru výše, pak by mohlo jít o zajímavé zpestření zážitku. O datu vydání samozřejmě nepadla jediná zmínka. Tak snad nejsou plánované změny moc velké, aby naše čekání netrvalo roky. Celková vize totiž nezní vůbec špatně.

Nejnovější články