Čínští Američané a velká sleva. Where the Water Tastes Like Wine pořád žije
zdroj: tisková zpráva

Čínští Američané a velká sleva. Where the Water Tastes Like Wine pořád žije

16. 7. 2019 10:24 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Spousta her má nějaký příběh. Málokterá jich má stovky. Where the Water Tastes Like Wine je unikátní zážitek, který vás díky čarovné hudbě a skupině talentovaných scenáristů utopí ve slastné depresi, nebo možná v nepříjemném, mazlavém štěstí. Je to hra pro všechny, kdo milují vyprávění – a teď se rozrůstá o další mýty.

Update jménem Gold Mountain s sebou přináší dvě zásadní vylepšení. Jedno z nich potěší hlavně hráče daleko na východ od nás, protože jím je čínská lokalizace, ale to druhé, to už musí zaujmout všechny, kdo se kdysi stali kostlivcem, nasadili si na hlavu klobouk a na rozkaz zpěváka Stinga vyrazili napříč Amerikou.

Do hry totiž přibyly nové příběhy, které se tentokrát soustředí na zkušenosti a lidovou slovesnost čínských emigrantů do USA. Kdo někdy viděl nějaký western, kde čínští kopáči v děsných podmínkách hloubí tunely pro nenažraného železného oře, tomu je asi jasné, že v téhle studnici se ukrývá spousta křišťálové vody. A už přece víte, jak chutná, když se jí napijete.

zdroj: Vlastní

Je to důvod, proč se do hry rok a půl po vydání zase vrátit – vlastně spíš jeden z důvodů, protože Gold Mountain není jediný update, který toulání Amerikou rozšířil, a to navzdory tomu, že hra komerčně propadla. V recenzi jsem z ní sice byl poněkud rozpolcený, ale natolik unikátní zážitek si rozhodně nezaslouží zapomnění, proto je skvělé, že na něm tvůrci dál pracují.

Pokud jste se k Where the Water Tastes Like Wine prozatím nedostali a třeba vás od něj odrazovala dvacetieurová cenovka, mám pro vás dobrou zprávu. Při příležitosti vydání updatu je na Steamu hra zlevněná o 60 procent na velice rozumných 8 eur a sleva bude trvat ještě skoro celý zítřek.

Nejnovější články