Čínští duchové hororové adventury Sense straší zvláštně obdařenou hrdinku
zdroj: tisková zpráva

Čínští duchové hororové adventury Sense straší zvláštně obdařenou hrdinku

27. 10. 2017 16:47 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Světem počítačových her se šíří záhadná nákaza. Vědci ji označují zkratkou PP, za níž se skrývají dvě slova – „poskakující prsa“. Kdo hrál ELEX, možná už ví, o čem mluvím. Ňadra hopsají sem a tam, jak kdyby se v podprsence skrývala dvě mimořádně hyperaktivní morčata, a nikomu to nepřijde divné! Strašlivá diagnóza, a epidemie se šíří. Zjistil jsem to na vlastní kůži, když jsem zkoušel demo nově oznámeného cyberpunkového hororu se snadno zapamatovatelným názvem Sense - 不祥的预感: A Cyberpunk Ghost Story.

Hlavní hrdinka Mei-Lin je jistě velmi zajímavou postavou, už jenom díky svým robotickým očím, jejichž pomocí je schopná vidět duchy skrývající se v lehce dystopickém Neo Hong-Kongu roku 2083. Bezpochyby se může chlubit celou spoustou fascinujících charakterových vlastností. Ale je těžké se na ně soustředit, když je váš pohled neodbytně přitahován dekoltem třepajícím se, jako kdyby se z něj něco snažilo utéct ven do říše smrtelníků. Možná trochu nečekaná ukázka erotiky, která má ve hře hrát významnou roli, nebo možná technicky nevyladěné demo.

To si bohužel prozatím nemůžete zahrát sami, přestože hlavní vývojář studia Suzaku, Benjamin Widdowson, ho plánuje vypustit mezi masy až někdy během příštího měsíce. Proto se zatím musíte spolehnout na to, co vám o hře řeknu já. Shrnul bych to přibližně následovně: chodíte po 2,5D kyberpunkovém městě, vidíte duchy a zaplétáte se stále hlouběji do děsivého tajemství, které se týká vaší vlastní minulosti.

zdroj: Archiv

Sense je sice oficiálně označována jako horor, ale v žádném případě nečekejte žádné lekačky a řvoucí monstra. Děs a úzkost by tu měly být budovány převážně nepříjemnou atmosférou, kdy máte neustále pocit, že vás něco nebo někdo sleduje. A ona je to ve skutečnosti dost možná pravda. Střetávají se tu staré čínské duchařské mýty s vizí extrémně pokročilé technologie konce století, a z toho, co jsem měl možnost vidět, má první složka navrch. Ani sebelepší tablet či létající vozítko vám nepomůžou, když vás straší zemřelí.

Hra by se měla objevit někdy v roce 2018 na PC, Mac a Linux, ovšem tím ambice vývojářů nekončí. V dohledné budoucnosti chystají kickstarterovou kampaň, která jim má pomoci urychlit vývoj a s trochou štěstí také vybrat dostatek peněz na to, aby Sense - 不祥的预感: A Cyberpunk Ghost Story mohla vyjít kromě počítačů i na PlayStation 4 a PS VITA.

Nejnovější články