Čistě singleplayerový MechWarrior 5: Mercenaries vyjde v roce 2018
zdroj: tisková zpráva

Čistě singleplayerový MechWarrior 5: Mercenaries vyjde v roce 2018

5. 12. 2016 10:12 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Více než 14 let od vydání datadisku MechWarrior 4: Mercenaries se na obzoru začíná rýsovat další primárně singleplayrový MechWarrior titul. Tvůrce z Piranha Games sice vývoj MechWarrior Online nepřestává bavit a živit, ale z nějakého důvodu se rozhodli, že si značka MechWarrior zaslouží po letech více příběhovou videoherní adaptaci. V průběhu Mech_Con 2016tedy oznámili titul MechWarrior 5: Mercenaries, který vyjde pro PC v roce 2018 a překvapivě běží na poslední generaci technologie Unreal Engine.

Proč překvapivě? Protože MechWarrior Online běží na CryEngine. Už z důvodu využití odlišné technologie je tedy jasné, že MWO a MW5 budou dvě odlišné hry. Také ji v rámci Piranha Games vytváří dva odlišné týmy, jak během Mech_Con 2016 oznámil prezident studia Russ Bullock. Zároveň zdůraznil, že vývoj MW5 neznamená, že by studio chtělo utlumit vývoj MWO. Naopak hráčům free to play onlineovky přislíbil celou řadu updatů se zajímavým obsahem.

zdroj: Archiv

Kampaň MechWarrior 5 začíná v roce 3015 (čili před událostmi v MW4: Mercenaries) a měla by se odvíjet dále podle výkonu a voleb hráče na bojišti. Klasicky se hráč ujme role žoldáka, který se během Third Succession War snaží plnit zadané úkoly v Inner Sphere – kolonizovaném vesmíru okolo Země.

Jak bude akce vypadat, jaké bude mít tempo, jak moc půjde o simulaci, naznačuje úvodní video hry, které fanoušky série ničím nepřekvapí. Zároveň připomíná, že podstatnou složkou hry nebude jenom do značné míry taktická akce, ale také opravování a vylepšování bojového stroje.

MechWarrior 5: Mercenaries zdroj: tisková zpráva

S ohledem na fakt, že vydání MechWarrior 5 je naplánované až na rok 2018 (bez dalšího upřesnění), nepřekvapí, že další detaily si zatím tvůrci nechávají pro sebe.

Nejnovější články