City of Brass spojuje Indiana Jonese a Pohádky tisíce a jedné noci
zdroj: tisková zpráva

City of Brass spojuje Indiana Jonese a Pohádky tisíce a jedné noci

7. 7. 2017 18:10 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Než proskočíte otevřenou branou, dobře si zkontrolujte výbavu. Šavle? U pasu. Bič? V ruce. Výbušná váza? Není, ale tu seberete někde uvnitř. Improvizace je koneckonců v Mosazném městě klíčovým prvkem. Proč všechny ty smrtící pasti nechat ležet ladem, když na ně můžete vmanévrovat nepřátele? Proč bojovat, když se pomocí biče vyšvihnete nad hlavy všech zlých monster? A když se vám něco nepovede a umřete, prostě to zkusíte znovu. Kombinace Pohádek tisíce a jedné noci, Indiana Jonese a roguelike mechanik – to je chystaná akční adventura City of Brass.

Musíte být rychlí, musíte být vynalézaví, a stejně to nebude stačit, protože tahle hra vás bude zabíjet často a ráda. Jako v každé správné roguelike byste však měli postupně cítit zlepšování svých schopností. Jednak těch, které si nakoupíte u přátelských džinů, a jednak těch, co se vám postupně vryjí do svalové paměti. Přece se nestanete nejlepším zlodějem a dobrodruhem Arábie na první pokus.

zdroj: Archiv

Za hrou stojí vývojářské studio Uppercut Games, v němž najdete veterány stojící za prvním BioShockem, a které svět obohatilo o dost podceňovanou adventuru Submerged. City of Brass však bude podstatně akčnější záležitostí, za což může především skvěle vypadající bič. Ten sice neuděluje poškození, ale zato vám poslouží jako pomůcka k rychlému vertikálnímu pohybu nebo jako nástroj na omračování či odzbrojování nepřátel. Na hrubší prácičku pak použijete typický, důvěryhodný kinžál.

A pak tu jsou ještě nadpřirozené schopnosti. U ve městě uvězněných džinů si můžete vybrat jedno ze tří přání nebo nakoupit vybavení či speciální dovednosti. Anebo se silami shůry nechte otravovat. Tzv. božská břemena jsou negativní efekty, co vám ztíží hru například tím, že nadělí nepřátelům speciální schopnosti, ale za odměnu vás čeká tučnější kořist. A kořist je přece to, o co tady jde především.

City of Brass vychází na Steamu už na podzim letošního roku, což je překvapivě brzy na to, že se o samotné existenci projektu dozvídáme až teď. Konzolisté si ovšem budou muset počkat o něco déle než hráči na PC – verze na PlayStation 4 a Xbox One vyjdou až někdy v průběhu příštího roku.

zdroj: Archiv

Nejnovější články