Civilizační sci-fi strategie Pax Nova se sice odkládá, ale vydání není daleko
zdroj: tisková zpráva

Civilizační sci-fi strategie Pax Nova se sice odkládá, ale vydání není daleko

16. 10. 2019 16:31 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Tvůrci ze studia Greay Wolf Entertainment se kdysi rozhodli, že si vyrobí vlastní hru ne nepodobnou zavedené Civilizaci od Sida Meiera. Nechtěli však svůj projekt držet pod pokličkou až do jeho vydání a podělili se o něj s hráči už v květnu v early accessu. Pax Nova měla vyjít ještě letos, ale v takovém případě byste s jejím stavem asi nebyli úplně spokojení.

I když se podařilo držet milníků, které si tvůrci sami vymezili v road mapě a postupně hru obohacovali slibovanými updaty, předpokládané datum vydání nestíhají. Včera vydali poslední velký update, který do hry přidává oficiální podporu modů přes Steam Workshop včetně návodu, který vám prozradí, jak si upravit frakce, události, diplomacii, technologie, úkoly a další aspekty, které následně můžete sdílet s komunitou.

Ale zpětná vazba od hráčů zapříčinila prodloužení vývoje. Tvůrci chtějí zakomponovat některé žádané funkce, díky čemuž bude Pax Nova větší a lepší, než si tvůrci kdy představovali. Čas navíc také využijí k pořádnému testování velmi komplexní hry, která se sice tváří jako další Civilization, ale umožňuje vám kolonizovat několik planet najednou. Nechybí zde vesmírní piráti, stanice a mimozemšťané.

Hodnocení hry v early accessu na Steamu sice není nejvyšší, ale palce dolů jsou spíš z období uvedení hry na trh a vypadá to, že ji updaty vylepšily. Plná hra by měl vyjít někdy z kraje příštího roku.

zdroj: Archiv

Nejnovější články