Co-op v Battlefield 3 přinese příběhové mise
zdroj: tisková zpráva

Co-op v Battlefield 3 přinese příběhové mise

19. 8. 2011 6:33 | Novinky | autor: Jan Vitík |

Představení kooperativního multiplayeru v Battlefield 3 jste si mohli prohlédnout během tiskové konference EA. První dojem byl rozhodně působivý a nyní máme možnost podívat se na pár detailů prostřednictvím oficiálního blogu. Důraz zde bude kladen na vyvážený mix silného příběhu pro jednotlivé mise, které však budou mít otevřený konec. „Každá mise v kooperativním režimu je novým zážitkem. Naším cílem bylo vytvořit špičkový mix herních stylů pro vás a vašeho spoluhráče,“ říká David Spinnier, šéf designér kooperativní části hry.

Mise v tomto režimu se odehrávají v totožném prostředí jako klasická kampaň, obsahují však jedinečné události, které by měly nakonec vyústit v dramatickém závěru. Vojáci, jejichž kontrolu hráči převezmou, by měli být bez příslušnosti k jednotlivým armádám, což by mělo přinést vysokou variabilitu. Jen aby to ve výsledku nebyl zbytečný chaos.

Pomáhat si s kolegou ovšem nebudete pouze dobře načasovanou střelbou, ale asistenci lze poskytnou při zásahu spolubojovníka a přivolat mu pomoc, čímž ho oživíte přímo v průběhu mise. Pokud jste zasaženi sami a potřebujete se dostat do relativního bezpečí, lze využít svoji sekundární zbraň na provizorní krycí palbu a odplazit se někam, kde se půjde vyléčit. Pokud však zemřete oba, váš postup tím okamžitě končí.

Obtížnost těchto misí by měla být poměrně vysoká, aby představovaly dostatečnou výzvu. Navíc zde bude řada náhodně generovaných prvků, aby hráči, kteří misi opakují již poněkolikáté, neměli přehnanou výhodu. Motivací k hraní kooperativního módu bude i odemykání zbraní. Rozhodovat o typu tohoto odemčeného obsahu bude kombinované skóre obou účastníků, takže je důležité, aby oba podali kvalitní výkon.

 

Nejnovější články