Codemasters oznámili závody DiRT 4 s novým systémem generování tratí
zdroj: tisková zpráva

Codemasters oznámili závody DiRT 4 s novým systémem generování tratí

26. 1. 2017 16:01 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Po úspěšné DiRT Rally se Codemasters vrací s novým dílem hlavní série – DiRT 4. Ten vyjde 9. června na PC, PS4 a Xbox One  a jak byste čekali, opět vás čekají adrenalinové rallye závody, které by měly být trochu přístupnější, než DiRT Rallye, ovšem bez toho, aby se ztratila část kouzla téhle simulace. Tak či tak se připravte na silnice, které často toto jméno mají jen symbolicky a vyzkouší schopnosti a odolnost vašeho vozu do extrému.

Hlavní novinkou DiRT 4 bude systém Your Stage, což je nový nástroj na tvorbu tratí. Jde o automaticky generované tratě, kdy při jejich tvorbě zadáte jen lokaci a několik dalších parametrů a systém vám vygeneruje unikátní trať. Tu pak můžete sdílet se svými přáteli a nebo prostě ostatními hráči a samozřejmě můžete soupeřit, kdo na ní zajede nejlepší čas. Volitelné parametry pak umožní, aby zkušení závodníci tvořili náročné tratě, zatímco nováčci si mohou navolit, aby ve výsledku dostali kratší, lehčí trať, která odpovídá jejich aktuálním schopnostem.

Ve hře bude více než padesát offroadových vozů jako Ford Fiesta R5, Mitsubishi Lancer Evolution VI, Subaru WRX STI NR4 či Audi Sport Quattro S1 E2, s nimiž se půjde prohánět v pětici rozdílných lokací – Austrálii, Španělsku, Michiganu, Švédsku a Walesu. Samozřejmě můžete v DiRT 4 očekávat oficiální mistrovství FIA Rallycross.

zdroj: Archiv

K dispozici budou i krátké závody s Pro Buggies, Pro-2 Trucky, Pro-4 Trucky a Crosskarty v Kalifornii, Nevadě a Mexiku. Pokud byste zjistili, že něco nezvládáte, a nebo jste prostě nováčky, kteří se rozhodli do rallye závodů nahlédnout, budete moci vyzkoušet DiRT Academy, což bude série „kurzů“, které vám představí základní věci a naučíte se v nich techniky a triky, jež následně budete moci rozvíjet.

Hrát budete moci jak klasická multiplayerová klání, tak i kariérní mód, v němž si vytvoříte vlastního jezdce, kolem nějž začnete budovat tým, shánět sponzory a samozřejmě vyhrávat závody po celém světě. V rámci kompetitivního multiplayeru počítejte s denními, týdenními a měsíčními výzvami, jež budete muset překonávat při závodění s podobně naladěnými hráči. Codemasters slibují nově vylepšený RaceNet, který obsáhne neustále obnovované žebříčky, ligy, turnaje, žebříčky napříč platformami či vylepšený systém CREST.

Své vozy si samozřejmě půjde upravovat jak podle vašich estetických preferencí, tak především v závislosti na tom, jaký vás čeká povrch, typ tratě i počasí. Počítejte i s vylepšeným, reálnějším modelem poškození. Poškození vozu půjde snižovat najmutím techniků, kteří na autě pracují mezi jednotlivými pasážemi, ale s omezeným časem nezvládnou opravit vše dokonale. Další informace asi budou brzy následovat, prozatím se spokojte s těmito a prvním videem, které se soustředí především na atmosféru.

Nejnovější články