Cold Horizon vypráví o pouti lední medvědice a malého chlapce
zdroj: tisková zpráva

Cold Horizon vypráví o pouti lední medvědice a malého chlapce

15. 4. 2015 9:15 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

V mrazivé polární zimě začíná nezávislý titul Cold Horizon z produkce studia Big Cake Games. Hlavní roli v něm hraje poněkud netradiční hrdina. Tím je velká lední medvědice Eira, na níž se díky tragickým okolnostem stal závislý malý chlapec, kterého tahá na zádech. Rovněž se můžete podívat na trailer, který ukazuje nejen stylizovanou grafickou stránku hry, ale i její mrazivou atmosféru.

Video pouze rámcově naznačuje příběh hry, již nyní je však zcela jasné, že hlavní hráčskou činností bude samotná pouť medvědice a nebohého dítěte. To disponuje nespecifikovaným nadpřirozeným vlivem nejen na medvědici samotnou, ale i na své okolí. V patách jim je neznámý klan a troufám si tvrdit, že jim nejde ani tak o vzácnou bílou kožešinu, jako spíše o ono tajemstvím a dečkou zahalené dítě.

Ovšem jen v zimě se hra odehrávat nebude – Cold Horizon se bude odehrávat v pěti kapitolách, které se rozprostřou do čtyř ročních období s tím, že Cold Horizon v zimě začne a rovněž v zimě se autoři dočkají i velkého finále. Každé období značí změnu chlapcových speciálních schopností, čímž chtějí autoři dostát slibům o měnící se a stále svěží hratelnosti.

Hru bude pohánět engine Unity, vyjde ještě před koncem letošního roku na PC a pokud se poštěstí, tak i na Xbox One, Wii U a na PlayStation 4. A byť se jedná o herní premiéru studia Big Cake Games, za pozornost rozhodně stojí – Cold Horizon je ve vývoji již osm měsíců a spolupracují na něm například autoři zrušeného remaku Metal Gear.

zdroj: Archiv

Nejnovější články