Conan Exiles si můžete upravit dle libosti díky podpoře externích serverů a modifikací
zdroj: tisková zpráva

Conan Exiles si můžete upravit dle libosti díky podpoře externích serverů a modifikací

13. 1. 2017 15:42 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Conan Exiles, survival sandbox ve světě slavného barbara z pera Roberta E. Howarda, se pomalu chystá do předběžného přístupu a chlubí se dalšími a dalšími novinkami. Tentokrát jde o prosté technické detaily, které jsou ale o dost slibnější, než sebevymazlenější trailer. Exiles totiž bude podporovat provozování hráčských serverů a tvorbu uživatelských modifikací.

Servery budete moci spustit na svém vlastním hardwaru nebo si je pronajmout od partnerské společnosti PingPerfect, a následně si na nich upravíte herní zážitek přesně tak, jak chcete. Můžete zapnout, vypnout či upravit spoustu možností, například střídání dne a noci, přítomnost písečných bouří, hlad a žízeň nebo množství surovin. Taky svému serveru přidělíte žánr, např. hardcore, casual nebo roleplay, aby se ve vašem světě mohli sejít hráči, toužící po podobném zážitku.

Pro majitele serveru bude k dispozici i „božský mód“, v němž mohou poletovat po krajině a vyvolávat nové příšery či NPC a všeobecně si dělat, co se jim zachce. Většina změn navíc ani nevyžaduje restartování serveru, z čehož vyvěrá spousta zábavných možností. Z hlavy mě napadá třeba možnost vyvolat družině spících dobrodruhů přímo doprostřed tábora oheň chrlícího draka, a pak si utírat slzy smíchu nad všemi těmi hodinami postupu, o něž jste je právě svým žertíkem připravili.

A co modifikace? Budou, tedy pokud se zachce komunitě. Hned od začátku předběžného přístupu bude hráčům dostupný speciální editor Unreal Engine, v němž má být možné udělat prakticky cokoli, od vytváření nových monster, až po překopání celých herních mechanik. Systém je napojený na Steam Workshop, takže by snad nemělo docházet k příliš mnoha otravným konfliktům a problémům.

S každým dalším oznámením se zdá pravděpodobnější, že nápad vytvořit survival hru z Conanova prostředí možná není tak střelený, jak by se na první pohled zdálo. Conan Exiles už brzy dostane šanci podložit své sliby konkrétními činy, protože předběžný přístup začíná na PC 31. ledna. Na Xbox One pak titul dorazí někdy v průběhu jara. 

zdroj: Archiv

Nejnovější články